Opinie gisteren 09:54

Werken met energie en plezier: kom bij ons!

Een mens besteedt veel tijd aan werk… een zin die je veel leest en hoort, maar hoeveel is het nu eigenlijk? Ik werd daar nieuwsgierig van en heb dat eens opgezocht.

Opinie 18 apr. 2024 13:01

Nachtkaars

Het getal 13 staat wereldwijd bekend als een ongeluksgetal. Niet iedereen is het daarmee eens en vindt dat onzin. Maar ik kan me voorstellen dat veel Goudse voetbalsupporters, gezien de resultaten van afgelopen zaterdag 13 april en de gevolgen daarvan, toch uitgaan van een ongeluksgetal. 

Opinie 12 apr. 2024 14:16

Rugbyfeest

“Vandaag gaan we hem drinken”. Met een joviale klop op mijn schouder begroette trainer Carl Flux me afgelopen zaterdag voor het vertrek met de bus naar Wilnis. Het was voor de zoveelste keer 5 voor 12 voor Olympia. Vandaag moest er absoluut gewonnen worden, anders werd handhaving in de 2e klasse zelfs theoretisch moeilijk.

Opinie 11 apr. 2024 10:00

Is Rotary iets voor mij?

Rotary is niks voor mij, dacht ik. Zo'n elitaire club van oudere gewichtige mensen. Lekker belangrijk doen en ons kent ons. Een club waar ik me totaal niet in herken. Zo had ik mijn mening klaar. En toen werd ik, tot mijn stomme verbazing, gepolst om lid van Rotary te worden.

Opinie 7 apr. 2024 12:20

We stonden allemaal met de oren te klapperen

We stonden allemaal met de oren te klapperen toen Urgenda de rechtszaak tegen Shell had gewonnen. Er was een bastion, een harde muur of een instituut omgevallen. Ineens konden mensen zich verenigen en bij een rechter gelijk krijgen. Een geweldige prestatie en dat smaakt naar meer.

Opinie 3 apr. 2024 09:54

De Goudse bestaat 100 jaar!

Dinsdag is er feest gevierd in de Sint-Janskerk, want De Goudse bestond op 2 april honderd jaar en viert het hele jaar door haar verjaardag! Gefeliciteerd!

Opinie 28 mrt. 2024 10:22

Wauw: veel nieuwe woningen dit jaar!

Op 14 februari las ik in de krant ‘Totale woningtekort in 2025 opgelopen tot ongeveer 400.000’. Dat de woningnood groot was wist ik natuurlijk en ook dat we moeten bouwen, bouwen, bouwen. Maar denkt u ook weleens ‘waar wonen al die mensen die wachten op een woning dan nu eigenlijk?’

Opinie 27 mrt. 2024 10:00

Nieuws uit de bibliotheek (8)

Half maart kwam het fantastische bericht dat de subsidieaanvraag van gemeente en bibliotheek Gouda bij de landelijke overheid is gehonoreerd! Dat betekent dat het uitleenpunt in Goverwelle – dat nu nogal verstopt zit in de Irishof – gaat verhuizen naar het pand ernaast, dat we samen met de Stichting Denksport Gouda gaan betrekken.

Opinie 22 mrt. 2024 10:50

Driepunters

Of ik vandaag niets beters te doen had. Een beetje cynische vraag van de trainer van Olympia zaterdagmiddag voor aanvang van de wedstrijd tegen Kagia. Ik mompelde iets dat ik natuurlijk een goed boek had kunnen lezen, maar ik zei dat er vanmiddag wel eens iets moois zou kunnen gebeuren. 

Opinie 19 mrt. 2024 18:53

Kikkers moeten weer terugkomen aan de Boerensloot

Woensdagavond 20 maart vergadert commissie samenleving van de Goudse gemeenteraad over Kunst in de openbare ruimte. Eigenlijk dus over de kunstwerken die op de Goudse straten en parken te vinden zijn. Dat zijn er best veel (142) en veel van deze kunstwerken zijn niet in beste staat.

Opinie 16 mrt. 2024 10:00

Weet u wat Rotary is?

De organisatie van de doofblindendag is een mooi voorbeeld van wat een serviceclub als Rotary oppakt. U vraagt zich mogelijk af: “wat doet een Rotaryclub dan eigenlijk nog meer”? Dat delen zij graag middels een maandelijkse column op www.ZoGouds.nl

Opinie 11 mrt. 2024 09:41

Teletekst

Pas vroeg een jong iemand aan mij of ik nog wel eens maar Teletekst op de TV keek. Mijn antwoord was ‘ja’. Als ik wakker word is het eerste wat ik doe met een bakkie koffie even naar Teletekst kijken.

Opinie 7 mrt. 2024 10:00

Wall of Fame

Met de feestelijke onthulling van negen nieuwe naambordjes is de befaamde Wall of Fame in sporthal De Mammoet zaterdagavond weer een flink aantal Goudse topsporters rijker geworden. 

Opinie 1 mrt. 2024 10:39

Metamorfose

Ik was afgelopen zaterdag voor het eerst op Sportpark ’t Suyt in Waddinxveen. Dit sportcomplex ligt er al sinds 2008, dus kun je nagaan hoe lang het geleden is dat ik bij een wedstrijd van Be Fair was. 

Opinie 27 feb. 2024 10:00

Onvoorstelbaar

Onze overgrootouders zeiden het, onze moeder heeft het ook weleens gezegd: ‘De wereld raakt op een endje’. Het ging dan over spannende nieuwe uitvindingen die onvoorstelbaar leken. 

Opinie 23 feb. 2024 18:45

Waar kan ik mijn auto kwijt?

In Gemeente Gouda gaan de automobilisten in de binnenstad (zonder afstemming vooraf met de ondernemers ..) vanaf 1 maart tot 0u00 betalen voor parkeren in plaats van tot 21u00. De gemeente verwacht dat minder bezoekers dan vanaf 21u00 daar betaald gaan parkeren, zodat er meer ruimte komt voor binnenstadbewoners. Die krijgen namelijk binnen de singels steeds minder ruimte, vanuit het streven naar meer groen en minder “blik”.

Opinie 21 feb. 2024 10:00

Krokusvakantie

In de krokusvakantie is het sportaanbod bij de amateurs minder dan gebruikelijk. Hier en daar een verdwaalde inhaalwedstrijd waarin sv DONK de koppositie heroverde. Door sommigen wordt al voorzichtig gedroomd van een kampioenschap. Maar zoals Joop Zoetemelk al opmerkte, de weg naar Parijs, in dit geval promotie naar de 1e klasse, is nog ver.

Opinie 15 feb. 2024 11:16

Carnaval

Afgelopen weekend barstte het carnaval los. Aan mij gaat dit feest voorbij, maar voor hele volksstammen staat carnaval voor lol en jolijt. Ook in Pijpenburg zoals Gouda dezer dagen heet. Met Prins Johnny der Marktzotten die de stadssleutel een aantal dagen mag beheren.

Opinie 11 feb. 2024 10:41

Carnaval: zuipen en vreemdgaan

Afgelopen zaterdagochtend. Ik fiets in mijn carnavalskloffie van Gouda naar Oudewater. Op de Karnemelksloot verrekken twee fietsers hun nek, als ze zich omkeren om mij eens goed te bekijken. Zich vast afvragend wat ik in hemelsnaam aan heb en waarom ik die felle make up draag.

Opinie 9 feb. 2024 10:00

Doofblindendag

De locomotief is in beweging, het containerschip is los van de kade, het vliegtuig rolt naar achteren. Grotere transportmiddelen hebben nu eenmaal wat tijd nodig om op gang te komen. Zo ook Rotary. Net als elke club zijn wij een sterk gevarieerde groep mensen en hebben wij de welbekende denkers en doeners in ons midden. De doeners willen soms te snel en de denkers... wel dat begrijpt u wel. 

Opinie 7 feb. 2024 10:00

Clubiconen

“Buiten is het... graden, binnen zit...”. Sinds 5 januari 1976 opent Hans Hogendoorn zo elke avond het populaire radioprogramma ‘Met het oog op morgen’. Maar binnenkort verdwijnt deze iconische radiostem na 48 jaar op het vertrouwde tijdstip. Aanstaande zaterdag wordt bekend wie de nieuwe ‘Stem van het Oog’ wordt. Of deze opvolger ook zo iconisch wordt zal in de toekomst blijken.

Opinie 6 feb. 2024 12:46

Leve de sport, leve de poëzie!

‘Ofwel hou je van sport, ofwel van poëzie. Ofwel van geen van beide’. Deze openingszinnen kwam ik al surfend op internet toevallig tegen op de website van de KU Leuven. ‘Wat een baarlijke nonsens’ was mijn eerste gedachte. Met zulke onzin moet je bij mij niet aankomen, zeker niet in de Poëzieweek 2024. Ik hou van sport en van poëzie.