Expo Gouda Maakt

Expo Gouda Maakt

Met EXPO GOUDA MAAKT vieren we het feest van 750 jaar Gouda met een reis langs de Goudse industrie van vroeger, nu en later. Een prachtig overzicht van de ontwikkeling van de industrie in Gouda, met een kijkje naar de toekomst. 

De officiële en feestelijke opening is op woensdag 6 april van 16u30 tot 18u00 in de Zeepfabriek bij Croda, Buurtje 5-9 in Gouda en zal worden verricht door drie Goudse burgemeesters: oud-burgemeester Jan Hein Boone, burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Junia de Ridder. Zo zijn vroeger, nu én later met elkaar verbonden en geven zij Gouda door.  

De tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT is een ode aan ambachten, arbeiders en ondernemerschap. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen. Door de samenwerking met Goudse bedrijven en (mbo-)scholen, kijken we nadrukkelijk ook naar de toekomst. 

gouda750 expo gouda maakt viruly vlag.png

Van industrie tot innovatie

Zes maanden lang maak je een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen, Bouw & Machines. Met aandacht voor grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in de stad. En elke maand is er een extra accent op één van die industrietakken, met discussies, een blik op innovaties en met verrassende kunstenaars en makers. 

EXPO GOUDA MAAKT is tijdens de viering van het 750-jarig bestaan van 6 april tot en met 25 september op woensdag tot en met vrijdag van 12u00-18u00 geopend. Leuk en spannend voor jong en oud. De entree is gratis. Meer informatie: www.expogoudamaakt.nl.    


Meer agendapunten

14 april 2022 – 1 oktober 2022 Sint Janskerk
Beleef het Wonder van Gouda

Beleef het Wonder van Gouda. Een unieke reis langs zestiende-eeuwse kunstschatten.

14 april 2022 – 17 september 2022 Sint Janskerk
Beleef Gouda op grote hoogte vanaf dak Sint Jan

Tijdens Gouda750-jaar krijg jij de kans om een uniek kijkje te nemen op Gouda. Met Beleef Gouda op grote hoogte beklim je het dak van de Sint-Janskerk en krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. 

16 april 2022 – 31 december 2022 Stadhuis Markt Gouda
Gouda in Beeld en Gedicht

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute.

14 juni 2022 – 3 juli 2022 GOUDasfalt
Gouda Op Sterk Water is groot(s) theaterspektakel

In de periode van 14 juni t/m 3 juli is de grootschalige muziektheaterproductie Gouda Op Sterk Water 10 keer op Goudasfalt te zien! Speciaal voor het feestjaar Gouda750 heeft Stichting De Theaterbakkerheij dit stuk geproduceerd. 

30 juni 2022 – 10 juli 2022 Groenhovenpark
Gouda Open Air 2022

Van 30 juni t/m 10 juli is het feest in het Groenhovenpark! In deze twee weken zijn er op donderdag t/m zondag allerlei evenementen in het Groenhovenpark: van concerten tot foodtruckfestival, van jeugdfeest tot Latin dance party. Kom ook naar het groot

3 juli 2022 Groenhovenpark
So What OPEN AIR

Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival om te swingen op de beste pop uit de Randstad. Met The Kik, De Kraaien, Wies, Mojo Fyre, The Tambles, Pom, Cookhouse en Zuster Zonnebloem.