Expo Gouda Maakt

Expo Gouda Maakt

Met EXPO GOUDA MAAKT vieren we het feest van 750 jaar Gouda met een reis langs de Goudse industrie van vroeger, nu en later. Een prachtig overzicht van de ontwikkeling van de industrie in Gouda, met een kijkje naar de toekomst. 

De officiële en feestelijke opening is op woensdag 6 april van 16u30 tot 18u00 in de Zeepfabriek bij Croda, Buurtje 5-9 in Gouda en zal worden verricht door drie Goudse burgemeesters: oud-burgemeester Jan Hein Boone, burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Junia de Ridder. Zo zijn vroeger, nu én later met elkaar verbonden en geven zij Gouda door.  

De tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT is een ode aan ambachten, arbeiders en ondernemerschap. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen. Door de samenwerking met Goudse bedrijven en (mbo-)scholen, kijken we nadrukkelijk ook naar de toekomst. 

gouda750 expo gouda maakt viruly vlag.png

Van industrie tot innovatie

Zes maanden lang maak je een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen, Bouw & Machines. Met aandacht voor grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in de stad. En elke maand is er een extra accent op één van die industrietakken, met discussies, een blik op innovaties en met verrassende kunstenaars en makers. 

EXPO GOUDA MAAKT is tijdens de viering van het 750-jarig bestaan van 6 april tot en met 25 september op woensdag tot en met vrijdag van 12u00-18u00 geopend. Leuk en spannend voor jong en oud. De entree is gratis. Meer informatie: www.expogoudamaakt.nl.    


Meer agendapunten

16 april 2022 – 31 december 2022 Stadhuis Markt Gouda
Gouda in Beeld en Gedicht

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute.

10 december 2022 – 17 september 2023
Hoge Luchten in Museum Gouda

Hoge Luchten toont 40 parels uit de collectie van het Rijksmuseum, verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie van Museum Gouda.

28 december 2022 om 12:00 – 16:00
Winterbal bij GoStores Gouda

Winterbal bij GoStores Gouda: Kinderfeest met schaatsbaan en Cocomelon Wintershow!