Ride To Remember

Fietsevenement Ride to Remember voor Alzheimer

Fietsevenement Ride to Remember haalt geld op voor Alzheimer Nederland

Driehonderd deelnemers

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, zal op zaterdag 15 juni weer het fietsevenement ‘Ride to Remember’ plaatsvinden. Het terrein van GOUDasfalt zal ook dit jaar weer dienen als start- en finish locatie van het evenement. Inmiddels hebben zich alweer driehonderd deelnemers opgegeven en is er ruim €27.000 aan donaties opgehaald. 

Drie routes

Of je nu een beginnende of een ervaren fietser bent; iedereen is welkom! Deelnemers kunnen namelijk kiezen uit drie routes van verschillende lengtes; 70, 100 en 140 kilometer. Dit jaar kan er ook gekozen worden voor een gravel en tiendwegroute van 85 kilometer. Alle routes leiden renners langs de mooiste plekken van het Groene Hart.

Fietsvrienden

Ride to Remember wordt georganiseerd door een aantal fietsvrienden uit Gouda met hart voor stichting Alzheimer en hart voor wielrennen. "We zijn verheugd om, na een geslaagde eerste editie, nu Ride to Remember 2024 te organiseren en Stichting Alzheimer Nederland weer te steunen", aldus Jasper van der Schoot, een van de organisatoren van het evenement. "Op 15 juni hopen we weer veel fietsers uit heel Nederland bij elkaar te brengen om hen een leuke dag te bezorgen; zo wordt er onder meer Ride to Remember speciaal bier geschonken, een gesigneerd shirt van Wout van Aert verloot en live radio gemaakt op het festivalterrein. Tegelijkertijd willen we bewustzijn creëren en geld inzamelen voor dit belangrijke doel.”

Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan Stichting Alzheimer Nederland. Dit jaar heeft ook de Gemeente Gouda zich als partner aan het evenement verbonden om samen te werken aan een dementievriendelijke samenleving. Wethouder Anna van Popering zal eerst zelf meefietsen en ’s middags de cheque met de opbrengst overhandigen aan Alzheimer Nederland.

Tickets

Tickets voor Ride to Remember 2024 zijn verkrijgbaar via de website van het evenement, www.ridetoremember.nl Deelnemers kunnen zich individueel of als onderdeel van een team inschrijven. Registratiekosten zijn vanaf €22,95.

Deelnemers worden aangemoedigd fondsenwervingsdoelen te stellen, zodat er zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor Alzheimer Nederland. Voor bedrijven zijn aparte tickets beschikbaar, zodat collega’s zich als team op kunnen geven voor het evenement.

Ga voor meer informatie over Ride to Remember 2024 naar www.ridetoremember.nl of volg het evenement op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Partners

Ride to Remember 2024 is onder andere tot stand gekomen met dank aan de volgende hoofdsponsors: Wielerploeg Visma Lease a Bike, Gemeente Gouda, Basis Bedrijfshuisvesting, Fortune Coffee, La Gro Geelkerken advocaten, Houtman Aannemers, Wesseling Logistics, Van Nieuwpoort, Twinkel Kinderopvang, Hygiënepapier.nl, Joint Force Group en Van Der Tang Trading.


Meer agendapunten

1 januari 2023 – 31 december 2024 De Goudse Schouwburg
Agenda De Goudse Schouwburg

Programma De Goudse Schouwburg seizoen 2022-2023

1 januari 2023 – 31 december 2024 Cinema Gouda
Filmagenda Cinema Gouda

Nu te zien en verwacht in Cinema Gouda

25 oktober 2023 – 31 december 2024 Cultuurhuis Garenspinnerij
Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

In Cultuurhuis Garenspinnerij is altijd wel wat te doen

1 juni 2024 – 31 juli 2024 GoStores Gouda
GO Zomer op GoStores Gouda

Zomer schiet uit de startblokken en GoStores Gouda geeft het startsignaal: GO Zomer!

5 juni 2024 – 28 augustus 2024 Stadhuis Markt Gouda
Gouds Montmartre iedere woensdag op Markt

Antiek, curiosa, verzamelen, brocante

3 juli 2024 – 18 augustus 2024 De Firma | kunstcentrum Gouda
Zomerexpositie Shop Art bij De Firma

Kom deze zomer shoppen voor een uniek kunstwerk bij De Firma | kunstcentrum Gouda