Gouda in Beeld en Geluid, Dick-Jan Thuis

Gouda in Beeld en Gedicht

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute.

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. Zo wordt de stad zichtbaar doorgegeven van generatie op generatie. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute. Met het bijbehorende boek en je eigen mobiele telefoon kan je via QR-codes overal terecht en ook de XPLRE App wijst de weg.

Met inkleuringen van de foto’s door Dick-Jan Thuis en met gedichten van 21 (stads)dichters onder leiding van de huidige stadsdichter van Gouda, vormt dit project een unieke manier om de stad op een andere manier te bekijken. Alle gedichten en routes worden verrijkt met aanvullende info.

Daarnaast kunnen particulieren ook afbeeldingen door de stad heen plaatsen. Iedereen kan hiervoor historische foto’s voorstellen OF VRAGEN aan het (kern)team. Het team zorgt voor een passend gedicht en middelen om de foto via website en posters e.d. te communiceren. Een unieke manier om het eigen pand te onderscheiden en deel te laten nemen aan Gouda750.

Initiatief: Peter Noordhoek, Stadsdichter van Gouda
Inkleuring: Dick-Jan Thuis
Broninformatie: Jean-Philippe van der Zwaluw

Dit project is tot stand gekomen met steun van het Streekarchief Midden-Holland, Stichting Stadsdichters Gouda, De Goudse Dichtersschool, Rotary Gouda Binnenstad.

Klik hier voor meer informatie over het boek en de routes, het waarom van het project en beelden van het team.

Waar: centrum en andere plekken in de stad.

 Ga naar de website van de organisatie


Meer agendapunten

10 december 2022 – 17 september 2023
Hoge Luchten in Museum Gouda

Hoge Luchten toont 40 parels uit de collectie van het Rijksmuseum, verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie van Museum Gouda.

28 december 2022 om 12:00 – 16:00
Winterbal bij GoStores Gouda

Winterbal bij GoStores Gouda: Kinderfeest met schaatsbaan en Cocomelon Wintershow!