De Theaterbakkerheij

Gouda Op Sterk Water is groot(s) theaterspektakel

In de periode van 14 juni t/m 3 juli is de grootschalige muziektheaterproductie Gouda Op Sterk Water 10 keer op Goudasfalt te zien! Speciaal voor het feestjaar Gouda750 heeft Stichting De Theaterbakkerheij dit stuk geproduceerd. 

Aandacht voor waterproblematiek in Gouda

Gouda is een stad van water. Met mooie grachtjes en rivieren. Maar helaas zorgt het water ook al jaren voor problemen. Vochtige vloeren, rioolwater dat omhoog komt, scheef zakkende en scheurende huizen. Het centrum zakt al sinds de vestiging van Gouda in de 13e eeuw, maar door de combinatie van verschillende funderingen, de zakkende grond én klimaatverandering wordt het steeds moeilijker de huizen droog te houden. 

De vraag is nu zelfs: kunnen we over 30 jaar nog wel in het centrum wonen? Met de muziektheatervoorstelling Gouda Op Sterk Water vragen we aandacht voor de waterproblematiek in de Goudse binnenstad.

Het verhaal 

Gouda heeft te maken met verhitte burgerrellen. Inzet is het waterpeil in de stad. Talloze woningen stromen namelijk continu onder water waardoor de huizen verrotten en op instorten staan. De inwoners smeken het stadsbestuur het waterpeil te verlagen. Maar daar zijn andere bewoners juist fel op tegen. Hun woningen zijn gebouwd op houten palen en zullen juist verrotten als het waterpeil zakt. Dan storten hún woningen juist in.

In deze broeierig sfeer kan het stadbestuur maar geen beslissing nemen. Corrupte wethouders traineren, populistische raadsleden draaien met alle winden mee. Maar dan staat een groep bewoners op die het water niet als vijand zien, zij willen de strijd tegen het water heel anders aanpakken. De drie groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan, en de toekomst van de stad staat op het spel. Wat gaat het stadbestuur beslissen: gaat het waterpeil omlaag of niet? Wordt het voor Gouda erop…of eronder?

gouda op sterk water met cast.png

Groots theaterspektakel in de regio

De cast van Gouda Op Sterk Water bestaat uit 19 talentvolle spelers die allemaal sterk zijn in zowel spel als zang. Aangevuld met figuranten staan er zo’n 100 spelers op het podium. Zij worden begeleid voor een professionele live band.

Voor het eerst wordt er in Gouda zo’n groot theaterstuk opgevoerd in de buitenlucht, op de unieke locatie van GOUDasfalt. Het decor is indrukwekkend. Deels bestaat het uit natuurlijke elementen, zoals de dijk aan de IJssel en een enorm waterbassin. Andere decorstukken zijn speciaal voor dit project ontworpen en gebouwd door de Theaterbakkerheij bouwploeg.

Naast acteurs, zangers en zangeressen staan er nog veel meer figuranten op het podium. Zo 
zijn er acrobaten, motorrijders en komt er zelfs een brandweerauto voorbij. En natuurlijk gaat 
water een hele belangrijke rol spelen in de voorstelling… hoe dat er precies uit gaat zien 
houden we nog even geheim.

Op de overdekte tribune is ruimte voor 1.000 bezoekers per voorstelling. Tickets zijn al vanaf €20,- inclusief servicekosten te koop via www.goudaopsterkwater.nl

Rabobank-theater

Op woensdag 15 juni is de overdekte tribune met plaats voor 1.000 bezoekers speciaal voor onze leden omgebouwd tot Rabobank-theater. Voor deze zinderende avond krijgen leden van de Rabobank € 10,- korting op de reguliere ticketprijs van € 22,50. Je betaalt dus slechts € 12,50 . En die prijs geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je introducees! Tickets voor de ledenaanbieding reserveer je alleen rechtstreeks via de onderstaande link. Bestel hier je kaarten. Wacht niet te lang met bestellen, want vol is vol.

theaterbakkerheij gouda op sterk water mensen.jpg

Stichting De Theaterbakkerheij

De visie van De Theaterbakkerheij is dat kunst, cultuur en muziek mensen bij elkaar brengt en dat dit op een laagdrempelige manier toegankelijk moet zijn voor iedereen in Gouda en omgeving. Daarnaast staat De Theaterbakkerheij voor het leveren van podiumkunsten van hoge kwaliteit. Dit is eerder al bewezen met de eigen producties Titanic (2016), Troje (2018) en De Stroom (2019) waar zo’n 22.000 bezoekers op af zijn gekomen. Voor de musical ‘Troje’ werd in 2018 zelfs een Musical Award voor ‘Beste Nieuwe Musical’ in de wacht gesleept.

Crew
Ruud Bakker Zakelijke leiding
John de Heij Artistieke leiding + tekst + eind regie
Inge Bos Productie & administratie
Demi Bakker PR & Communicatie
Ruud Broekhuizen Tekst & script
Maxim Bik Muziek/bandleider

Partners van Gouda Op Sterk Water
Fonds Gouda 750
Gemeente Gouda
Hoogheemraadschap Rijnland
Rabobank Hollandse IJssel 
Stichting GOUDasfalt
Voogt MKB


Meer agendapunten

6 april 2022 – 25 september 2022 Zeepfabriek van Vurily
Expo Gouda Maakt

Met EXPO GOUDA MAAKT vieren we het feest van 750 jaar Gouda met een reis langs de Goudse industrie van vroeger, nu en later. Een prachtig overzicht van de ontwikkeling van de industrie in Gouda, met een kijkje naar de toekomst. 

14 april 2022 – 1 oktober 2022 Sint Janskerk
Beleef het Wonder van Gouda

Beleef het Wonder van Gouda. Een unieke reis langs zestiende-eeuwse kunstschatten.

14 april 2022 – 17 september 2022 Sint Janskerk
Beleef Gouda op grote hoogte vanaf dak Sint Jan

Tijdens Gouda750-jaar krijg jij de kans om een uniek kijkje te nemen op Gouda. Met Beleef Gouda op grote hoogte beklim je het dak van de Sint-Janskerk en krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. 

16 april 2022 – 31 december 2022 Stadhuis Markt Gouda
Gouda in Beeld en Gedicht

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute.

27 augustus 2022 om 12:00 – 16:00 GoStores Gouda
F1 event op GoStores Gouda

Het terrein van GoStores Gouda staat op zaterdag 27 augustus van 12u00 tot 16u00 in het teken van Formule 1. In de Grand Prix van Gouda kan jong en oud het tegen elkaar opnemen in een F1 racesimulator. Zet jij de snelste tijd neer?

15 september 2022 – 17 september 2022 De Goudse Schouwburg
Gouda750 Finale van Markt tot in schouwburg

De Grande Finale van Gouda750 is op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september. Een 3-daags festival van de Markt tot in De Goudse Schouwburg vol gratis optredens met muziek, dans, (straat)theater, projectie, kortom een groots spektakel. Zet de