Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

100 extra parkeerplaatsen op Klein Amerika door opheffen plekken campers

Camperaars hoeven straks niet meer op het overwegend drukke Klein Amerika te overnachten, aan de rand van de Goudse binnenstad. Inmiddels hebben lokale ondernemers net buiten Gouda vier camperterreinen gerealiseerd met in totaal 120 plekken. Die zijn bereikbaar richting Haastrecht en Oudewater en de Meije, midden in het rustige Groene Hart, en kunnen uitbreiden naar 150 camperplekken.

parkeren campers klein amerika.jpg

Overnachtingsplekken

Dat betekent dat het stadsbestuur van Gouda de 29 overnachtingsplekken voor campers kan opheffen. Dat gebeurt per 1 november van dit jaar. Daardoor ontstaat ruimte voor ruim 100 extra parkeerplekken zonder het terrein bij Klein Amerika zelf te hoeven uitbreiden. Met deze extra parkeermogelijkheden voor bewoners en bezoekers speelt de gemeente bovendien alvast in op het in de toekomst deels autoluw maken van de binnenstad (bij de uitvoering van het wijkmobiliteitsplan binnenstad).

Campers blijven welkom

Campers blijven welkom in Gouda, ook op Klein Amerika (mits zij binnen de parkeervakken van 5 x 2,5 meter passen). Grotere campers kunnen terecht op de Groenheuvel. In de buurt van dat parkeerterrein aan de rand van het Groenhovenpark zijn 2 bushaltes met een rechtstreekse verbinding met de binnenstad. Bovendien hebben camperaars vaak hun eigen fietsen bij zich. Net als per 1 november op Klein Amerika geldt ook op de Groenheuvel dat camperaars er niet kunnen overnachten.

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft begrip voor de beslissing van de gemeente en zal zijn website met informatie over Gouda vanaf 2025 aanpassen. Ook de gemeente gaat camperaars actief over de veranderingen en alternatieve parkeer- en overnachtingsmogelijkheden informeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.