Sport.Gouda

11 april Wereld Parkinson Dag: opBOKSEN tegen Parkinson

Vandaag, 11 april, is het Wereld Parkinson Dag! Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door mee te doen aan Parkinson Boksen. Dat kan via Sport.Gouda.

sport.gouda boksen opboksen parkinson leraar oudere.jpg

Parkinsonisme

Elk jaar op 11 april wordt er tijdens de Wereld Parkinson Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten.

Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven.

In de regio Midden-Holland zijn er verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Parkinson Boksen is hier één van.

Parkinson Boksen

Erwin Lagcher van Parkinson Boksen Nederland geeft Parkinson Boksen op vijf plekken in de regio: in Gouda, Waddinxveen, Bergambacht, Bodegraven en Moordrecht. Wekelijks komt er in Gouda een groep enthousiastelingen in een sportzaal van SportCity bijeen, om een les Parkinson Boksen van trainer Erwin te volgen. Tijdens de Parkinson bokslessen gaan deelnemers aan de slag met passende oefeningen en is er vooral ook veel gezelligheid.

Enkele weken geleden zijn medewerk(st)ers van Sport.Gouda langs gegaan bij de groep in Gouda en hebben ze een les mogen volgen. "Wij zijn geïnspireerd geraakt door deze bokstraining en de collega's van Team Sportservice Zuid-Holland schreven er een artikel over. Lees hier het artikel waarin Erwin Lagcher en enkele van zijn sporters uitleggen wat deze training voor hen betekent."

Meer informatie over Parkinson Boksen: kijk op de website van Parkinson Boksen Nederland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.