Sport.Gouda

11 april Wereld Parkinson Dag: opBOKSEN tegen Parkinson

Vandaag, 11 april, is het Wereld Parkinson Dag! Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door mee te doen aan Parkinson Boksen. Dat kan via Sport.Gouda.

sport.gouda boksen opboksen parkinson leraar oudere.jpg

Parkinsonisme

Elk jaar op 11 april wordt er tijdens de Wereld Parkinson Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten.

Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven.

In de regio Midden-Holland zijn er verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Parkinson Boksen is hier één van.

Parkinson Boksen

Erwin Lagcher van Parkinson Boksen Nederland geeft Parkinson Boksen op vijf plekken in de regio: in Gouda, Waddinxveen, Bergambacht, Bodegraven en Moordrecht. Wekelijks komt er in Gouda een groep enthousiastelingen in een sportzaal van SportCity bijeen, om een les Parkinson Boksen van trainer Erwin te volgen. Tijdens de Parkinson bokslessen gaan deelnemers aan de slag met passende oefeningen en is er vooral ook veel gezelligheid.

Enkele weken geleden zijn medewerk(st)ers van Sport.Gouda langs gegaan bij de groep in Gouda en hebben ze een les mogen volgen. "Wij zijn geïnspireerd geraakt door deze bokstraining en de collega's van Team Sportservice Zuid-Holland schreven er een artikel over. Lees hier het artikel waarin Erwin Lagcher en enkele van zijn sporters uitleggen wat deze training voor hen betekent."

Meer informatie over Parkinson Boksen: kijk op de website van Parkinson Boksen Nederland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid