16 huurwoningen voor jongeren geplaatst

Gouda is 16 sociale huurwoningen voor jongeren rijker. Deze week kwamen de fabrieksmatig gebouwde woningen de Bockenbergstraat binnengereden. Vanaf 11 meter hoogte koppelde wethouder Jan Kees Oppelaar het eerste  duurzame huis af.

woning bockenbergstraat prefab.jpeg

Smaakt naar meer

Oppelaar sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst van een heuglijk moment. “Dankzij de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen hebben we in korte tijd dit bijzondere woonproject kunnen realiseren. We kunnen nu jongeren, een groep woningzoekenden die er vaak moeilijk tussenkomt, een betaalbaar dak boven het hoofd bieden. Daar doen we het voor en dat smaakt naar meer”, benadrukte de wethouder.

In logistiek opzicht was het een uitdaging om de 3-laagse woningen, ontwikkeld door Startblock, veilig op de definitieve plaats te krijgen. Om dit spektakel te aanschouwen, verzamelden omwonenden en genodigden zich in de vroege en koude dinsdagochtend in een tent bij de Bockenbergstraat, waar ontbijt en koffie klaarstond.

Na het ontvangst door Diederik Hommes, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, gaf de directeur van Startblock Tony Mol een toelichting over de duurzame en circulaire woningen die voor 85% bestaan uit hout.

Inschrijven

Voor de 16 sociale huurwoningen worden in de komende weken nieuwe huurders gezocht. Jongeren tussen de 23 en 27 jaar uit Gouda kunnen zich vanaf februari inschrijven op de website van Woonpartners Midden-Holland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.