Advertorial Theater

20 jongeren werken aan eindvoorstelling tijdens intensive traject Express Yourself 

Eind oktober deden tientallen jongeren auditie voor het nieuwe ‘intensive traject’ van Express Yourself in De Goudse Schouwburg. De aanwezige jury heeft een selectie gemaakt van een enthousiaste en diverse groep deelnemers gemaakt, die nu hard aan het werk gaan voor hun eindvoorstelling. 

Kind aan huis

De komende acht weken is de groep van ongeveer twintig jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, kind aan huis bij de Goudse Schouwburg. In deze intensive gaan ze gezamenlijk werken aan een show waarin ze al hun talenten laten zien. Met als doel: zichzelf uiten - hun eigen verhaal vertellen én groeien als individu en als groep. Het eindproduct laten ze zien tijdens performance in de kleine zaal op zondagmiddag 14 januari. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via de website: www.goudseschouwburg.nl

Les

De groep jongeren werkt momenteel onder professionele begeleiding van makers, artiesten en coaches in ongeveer acht weken hun ideeën uit tot een performance (eindvoorstelling). Ze krijgen les van Adelina Monteiro (dansdocent), Lorenzo ‘RMtainment’ Jonathas (artiestenmanager), Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek (dansdocent), Fabio Pijnacker (muziekproducent), Laise Sanches (zangcoach) en Patrick 'Petje' Ribeiro (spoken word). 
 
Het is voor de tweede keer dat er een groep jongeren tijdens Express Yourself werkt aan een eindvoorstelling. De vorige voorstelling was een groot succes en heeft veel nieuwe talenten voortgebracht. Express Yourself is een project van de Goudse Schouwburg en gro-up Buurtwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds & Gemeente Gouda. 


Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.