Advertorial Theater

20 jongeren werken aan eindvoorstelling tijdens intensive traject Express Yourself 

Eind oktober deden tientallen jongeren auditie voor het nieuwe ‘intensive traject’ van Express Yourself in De Goudse Schouwburg. De aanwezige jury maakte een selectie van een enthousiaste en diverse groep deelnemers die hard hebben gewerkt aan hun eindvoorstelling, zondagmiddag 14 januari. 

Kind aan huis

De afgelopen acht weken was de groep van ongeveer twintig jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, kind aan huis bij de Goudse Schouwburg. In deze intensive werkten zij aan een show waarin ze al hun talenten laten zien. Met als doel: zichzelf uiten - hun eigen verhaal vertellen én groeien als individu en als groep. Het eindproduct laten ze zien tijdens performance in de kleine zaal op zondagmiddag 14 januari. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via de website: www.goudseschouwburg.nl

Les

De groep jongeren werkt momenteel onder professionele begeleiding van makers, artiesten en coaches in ongeveer acht weken hun ideeën uit tot een performance (eindvoorstelling). Ze krijgen les van Adelina Monteiro (dansdocent), Lorenzo ‘RMtainment’ Jonathas (artiestenmanager), Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek (dansdocent), Fabio Pijnacker (muziekproducent), Laise Sanches (zangcoach) en Patrick 'Petje' Ribeiro (spoken word). 
 
Het is voor de tweede keer dat er een groep jongeren tijdens Express Yourself werkt aan een eindvoorstelling. De vorige voorstelling was een groot succes en heeft veel nieuwe talenten voortgebracht. Express Yourself is een project van de Goudse Schouwburg en gro-up Buurtwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds & Gemeente Gouda. 


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid