Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

25 Binnenstadbewoners mogen auto in parkeergarage zetten

De aanleg van groenstroken op voorheen de parkeervakken langs de Lage Gouwe, heeft de parkeerdruk in de binnenstad flink opgevoerd. De gemeente gaat nu zorgen voor 25 parkeervergunningen in de Q-Park Bolwerkgarage.

Afgelopen weken zijn er ruim 28 parkeerplekken langs de Lage Gouwe opgeheven en vervangen door mooie groenstroken.

Dat was noodzakelijk omdat de kademuren dermate slecht zijn dat zij het gewicht van de geparkeerde auto's niet meer mogen dragen. Zie de informatie op de website van de gemeente.

Het directe gevolg is wel dat dit grote impact heeft op de schaarse parkeerruimte in de binnenstad. Een groot deel van de bewoners heeft al gemerkt dat het nog moeilijker, en soms onmogelijk, is om een parkeerplek te vinden.

De wethouder heeft nu toegezegd dat hij er zo snel mogelijk voor gaat zorgen dat de gemeente 25 parkeervergunningen in de Q-Park Bolwerkgarage zal regelen. Welke bewoners hun straatvergunning dan mogen inruilen voor de Bolwerkgarage tegen ongeveer 100,- per maand (ipv. 207,- pm.) is nog niet bekend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.