Mirakel Theater, Wouter Folles
Advertorial Voor Kinderen

400 Mirakel leerlingen springen in de diepte in De Goudse Schouwburg

Verschillende Mirakel Theatergroepen uit Gouda en Oudewater speelden afgelopen weekeinde de musical “In de diepte”. Een prachtig, kleurrijk onderwater verhaal. In totaal spelen de Mirakel leerlingen maar liefs 12 voorstellingen in De Goudse schouwburg in twee weekenden. De voorstellingen zijn bijna allemaal uitverkocht, dus mocht je komend weekend nog willen kijken moet je er snel bij zijn.

mirakel in het diepe vissen.jpg

"Wat me opviel is dat alle leerlingen een moment hebben om te stralen op het podium. Naast de leerlingen speelt er ook een gastacteur mee met de voorstellingen, dit jaar is dat Janneke Iking in de rol van juf Frida. Zij krijgt met haar komische timing de zaal lekker mee. Wat ook opvalt aan de voorstelling is dat iedereen in de mooiste kleurrijke kostuums staat. Bea Heerkens maakt al achttien jaar de kostuums voor Mirakel dat doet ze helemaal in haar eentje", vertelt Marike Folles, eigenaresse van Mirakel.

"Zonder vrijwilligers is het maken van zo’n voorstelling onmogelijk. Elke voorstelling staan er meer dan twintig man achter de schermen te helpen met decor, make-up, kleding en het begeleiden van de leerlingen. Het zijn hectische maar hele leuke weekenden", aldus Dennis de Groot die al zeven jaar de lessen in Oudewater verzorgt. 


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.