5000 bezoekers bij zonnige twintigste editie IJsselmarkt/Josephmarkt

5.000 bezoekers, honderden kleedjes en een volle markt waarbij het publiek in het zonnetje van de Tweede Pinksterdag genoot. De IJsselmarkt/Josephmarkt vierde afgelopen maandag haar lustrum en dat was geslaagd.

Het startschot voor de 20ste editie van de vrijmarkt werd maandag rond 8u00 gegeven. Met een zonnetje aan de hemel en een aangename temperatuur van zestien graden trapte de markt af met doedelzakgeluid van een bewoner uit de straat.

Direct daarna liep het publiek uit naar de vele kleedjes, maar ook de zweefmolen, springkussen en de vele  activiteiten van Scouting Jan van Hoof.

Speciaal tintje

Om het twintigjarig bestaan van de markt een speciaal tintje te geven, kwam maandagmiddag voor het eerst het muziekkorps van het Leger des Heils langs. Het korps speelde bij Het Kompas (IJssellaan 2a) veel bekende liederen. Ook saxofonist Gabriella Petruzzi van het Koninklijk Conservatorium was aanwezig.

De IJsselmarkt/Josephmarkt van maandag overtrof met ruim 5.000 bezoekers voorgaande edities. Vorig jaar was het vanwege het slechte weer een rustigere editie.

De organisatie hoopt alle bezoekers en deelnemers opnieuw te zien op Pinkstermaandag 20 mei 2024. De markt wordt georganiseerd door vrijwilligers en jaarlijks mogelijk gemaakt door GoudApot. Trotse sponsor voor Goudse initiatieven. Dit jaar waren voor het eerst ook lokale ondernemers Banketbakkerij van Dijk en Cafetaria Willy  sponsor van het jaarlijks terugkerend evenement.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.