5000 bezoekers bij zonnige twintigste editie IJsselmarkt/Josephmarkt

5.000 bezoekers, honderden kleedjes en een volle markt waarbij het publiek in het zonnetje van de Tweede Pinksterdag genoot. De IJsselmarkt/Josephmarkt vierde afgelopen maandag haar lustrum en dat was geslaagd.

Het startschot voor de 20ste editie van de vrijmarkt werd maandag rond 8u00 gegeven. Met een zonnetje aan de hemel en een aangename temperatuur van zestien graden trapte de markt af met doedelzakgeluid van een bewoner uit de straat.

Direct daarna liep het publiek uit naar de vele kleedjes, maar ook de zweefmolen, springkussen en de vele  activiteiten van Scouting Jan van Hoof.

Speciaal tintje

Om het twintigjarig bestaan van de markt een speciaal tintje te geven, kwam maandagmiddag voor het eerst het muziekkorps van het Leger des Heils langs. Het korps speelde bij Het Kompas (IJssellaan 2a) veel bekende liederen. Ook saxofonist Gabriella Petruzzi van het Koninklijk Conservatorium was aanwezig.

De IJsselmarkt/Josephmarkt van maandag overtrof met ruim 5.000 bezoekers voorgaande edities. Vorig jaar was het vanwege het slechte weer een rustigere editie.

De organisatie hoopt alle bezoekers en deelnemers opnieuw te zien op Pinkstermaandag 20 mei 2024. De markt wordt georganiseerd door vrijwilligers en jaarlijks mogelijk gemaakt door GoudApot. Trotse sponsor voor Goudse initiatieven. Dit jaar waren voor het eerst ook lokale ondernemers Banketbakkerij van Dijk en Cafetaria Willy  sponsor van het jaarlijks terugkerend evenement.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid