Gemeente Gouda, Astrid den Haan

50.000 euro subsidie voor verbetering toegankelijkheid verenigingen

Verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen bij de gemeente Gouda een subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun verenigingsgebouw te verbeteren. Te denken valt aan een hellingplaat of baan voor rolstoelen, rollators of kinderwagens, belijning voor slechtzienden, of aanpassingen aan het toilet.

Drempel

Gouda heeft veel verschillende verenigingen die graag alle inwoners verwelkomen. Maar aanpassingen aan het gebouw kunnen een figuurlijke drempel vormen. De nieuwe subsidie moet ervoor zorgen dat de drempel letterlijk en figuurlijk wordt verlaagd of weggenomen. Een vereniging is voor veel inwoners een belangrijke plek om hobby’s uit te oefenen, sociale contacten op te doen en te onderhouden en voor persoonlijke ontwikkeling.

Aanvragen vanaf 2 april

Alle Goudse verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen subsidie aanvragen. Dit kan vanaf 2 april tot en met 31 december 2024. De gemeente heeft maximaal 50.000 euro beschikbaar. Er geldt een maximum van 7.500 euro per aanvraag. Vragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Hou de website van de gemeente Gouda in de gaten, daar kunnen de aanvragen vanaf 2 april worden gedaan.

“Als gemeente Gouda hebben we ons verbonden aan het VN-verdrag Handicap en willen we dat iedereen kan deelnemen aan het Goudse verenigingsleven, ongeacht beperking, leeftijd of hulpmiddel”, zegt wethouder Anna van Popering-Kalkman van onder meer Maatschappelijke Ondersteuning. “Verenigingsgebouwen zien we het liefst zonder drempels. En daarbij denken we bijvoorbeeld ook aan opa’s en oma’s met een beperking die hun kleinkinderen willen brengen, begeleiden of toejuichen”.

Op de frontfoto: Belijning voor slechtzienden bij het Huis van de Stad. Verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen vanaf 2 april bij de gemeente Gouda een subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun verenigingsgebouw te verbeteren. Foto: Astrid den Haan


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.