ABC-zwemdiploma voor Mohammed Mohandis

Gouwenaar Mohammed Mohandis, Tweede Kamerlid van GroenLinks-PvdA, heeft vrijdagavond zijn zwemdiploma gehaald bij de Goudse Reddingsbrigade. Het NRC besteed hier ook aandacht aan in dit artikel. https://www.nrc.nl/.../kamerlid-mohammed-mohandis-38-mag...

 

Reactie Mohammed Mohandis:

Je bent nooit te oud om een zwemdiploma te halen. Wat niet lukte als kind, is nu wel gelukt met mijn dochter: zojuist geslaagd voor mijn ABC-diploma en mijn dochter voor haar C.

Een zwemdiploma halen gaat om de veiligheid van onze kinderen. Maar het aantal kinderen dat geen diploma haalt in NL groeit. Logisch: het aantal zwembaden neemt af en de wachtrijen nemen toe. En voor veel ouders is het een kostenpost die ze zich niet kunnen veroorloven.

Dat moet anders. Bij de begroting Sport in de Kamer gaan we diverse voorstellen doen om de toegang tot zwemdiploma’s toegankelijker te maken.

Goudse Reddingsbrigade dank voor support en begeleiding.

Aan de slag voor álle kinderen, om ze niet kopje onder te laten gaan!

Lees hier mijn beweegredenen en voorstellen in het interview in het NRC. https://lnkd.in/eGNSwBSx

Geen zwemdiploma

Eind november werd berekend dat het aantal kinderen dat geen zwemdiploma heeft tussen 2018 en 2022 ruim verdubbeld is, van 6 naar 13 procent. Vooral kinderen met een migratie-achtergrond halen vaak geen diploma (28 procent), net zoals kinderen die in armoede opgroeien (25 procent) en kinderen die in Nederland zijn geboren, maar van wie de ouders een migratie-achtergrond hebben (18 procent).

Mogelijkheden

Binnen de gemeente Gouda zijn er voor zowel jongeren als volwassenen die in armoede opgroeien mogelijkheden om toch een zwemdiploma te halen in de vorm van de Rotterdampas (tot 18 jaar) en via het Volwassenfonds. Wil je hier meer informatie over hebben neem dan contact met ons op via secretariaat@goudsereddingsbrigade.nl

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.