Achtste Coornhert Model United Nations van start

Coornhert Model United Nations (COMUN) is vrijdag in de Sint Janskerk van start gegaan en duurt tot en met zondag. COMUN is een jaarlijkse simulatie van de Verenigde Naties georganiseerd door 110 vrijwillige leerlingen van het Coornhert Gymnasium.

Met ongeveer 400 internationale deelnemers van over de hele wereld biedt de conferentie middelbare scholieren een unieke kans om hun stem te laten horen voor wereldwijde vraagstukken. Dit jaar vindt het evenement plaats in historische panden in Gouda.

Met hoogtepunten zoals vrijdag 9 februari de openingsceremonie in de Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland, waar voormalig Joegoslaviëtribunaalrechter Fons Orie spreekt over het thema "Shattered vows: tracing the devastation caused by violating human rights."

Wethouder Thierry van Vugt sprak de honderden internationale gedelegeerden toe in ⁦‪@SintJanskerk⁩. "Trots wat leerlingen ⁦‪@coornhertgym⁩ neerzetten. En goed voor Gouda", aldus de wethouder.

"Leuk om in de stad ineens allemaal COMUN tasjes te zien. Ooit in 2016 de eerste Coornhert Model United Nations, 1 dag voor zo'n 100 leerlingen, nu 3 dagen voor 300 leerlingen die over grote internationale onderwerpen debatteren. Trots op degenen die dit na mij hebben voortgezet!", zo reageert wethouder Michel Klijmij-Van der Laan, voorheen werkzaam bij het Coornhert Gymasium.
 
Voor meer informatie en het programma van COMUN kun je de website bezoeken: www.comun.nl

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid