Advertorial Evenementen

Actief met groen? Kom dan naar Groene Happening

Ben jij actief met Groen? Beheer je een boomspiegel, een buurt- of geveltuin, heb jij groene plannen voor de buurt? Kom dan naar de Groene Happening op zaterdag 15 april van 15u00 tot 17u30 bij De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat.

De Groene Happening: de plek om elkaar te ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren!

Het programma kun je hier downloaden.

Neem stekjes en zaad mee om te ruilen!
Laat je snoeischaar, heggeschaar of spade gratis slijpen door de Groene Motor.
Laat je inspireren door de flitspresentaties.
Deel je groene droom voor de buurt.

Wissel met elkaar uit, krijg advies en deel jouw tips en ideeën over onderwerpen als water opvangen, composteren, bijvriendelijke buurttuin, keze van planten en struiken, hoe krijg ik meer vrijwilligers, hoe kom ik aan subsidie, wat doe ik tegen vandalisme, waar bewaar ik gereedschap enz.

Aan het eind is er een leuke attentie voor elk GMJD initiatief.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 18:06

Voorjaarsborrel en rondleiding bij project Wonen van Loon

Wie nieuwsgierig is naar de bouwontwikkelingen rond het project Wonen van Loon, moet donderdag 25 april tussen 16u00 en 18u00 even langskomen voor de voorjaarsborrel en de rondleiding. Dan kan je kennis maken met het project onder het genot van een hapje en een drankje. Op de locatie waar het allemaal gebeurt.

Advertorial Koningsnacht vandaag 17:49

Podium Koningsnacht en Koningsdag is en staat al klaar

Het podium voor de Koningsnacht en Koningsdag is en staat al klaar. Daar was de organisatie dinsdagavond al mee begonnen. Gouds Geluk houdt met tal van partners op vrijdag 26 en zaterdag 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag op de Markt in en van Gouda.

Winkels vandaag 15:37

Sam's Bakery & Lunchroom is weer terug in binnenstad

Sam's Bakery & Lunchroom is terug in de Goudse binnenstad. De bakker was de afgelopen weken bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Deze week is Sam's Bakery & Lunchroom open gegaan. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Groen vandaag 14:02

Gemeente trekt 400.000 euro uit voor groenblauwe schoolpleinen

De gemeente Gouda stelt 400.000 euro beschikbaar voor het groener maken van schoolpleinen en het verbeteren van de opvang en afvoer van regenwater. Het bedrag (200.000 euro in 2024 en nog eens 200.000 euro in 2025) is bestemd voor Goudse basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en scholen voor voortgezet onderwijs.

Koningsdag vandaag 13:01

De Goudse Fruitmachine staat ook weer op Oranjeboulevard

Koning Willem-Alexander viert zaterdag zijn verjaardag. En wij vieren die dag graag met hem mee. En wat is er nou beter dan lekker naar buiten gaan op Koningsdag? Het is dé perfecte dag om de gekste, leukste en grappigste spelletjes te organiseren op straat. Zoals op De Raam aan de Oranjeboulevard. Daar kwamen we de vorige twee jaar De Goudse Fruitmachine van Cora, Annemarie, Christel en André tegen. Een zeer geslaagde actie voor het goede doel, die bovendien de landelijke media haalde. Zaterdag gaan ze op herhaling.

Ere wie ere toekomt vandaag 12:48

Orgelbouwer Adrie Vergeer ontvangt Romke de Waardpenning

Adrie Vergeer, de bekende orgelbouwer én Gouds Ereburger, ontving onlangs de prestigieuze Romke de Waardpenning. Dit gebeurde tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van de Kring van Draaiorgelvrienden in de prachtige orgelzaal van Hans Bekkers in Deurne.