Af en toe zon, maar wel een dikke jas nodig voor winterse buien

Met af en toe een zonnetje tussen hagel en natte sneeuw door belooft het een winterse dag te worden.  In de loop van de ochtend klaart het een beetje op en 's middags schijnt de zon zelfs af en toe. Toch komen er in het hele land nog enkele winterse buiten voor. Met een zwakke wind en een temperatuur tussen de 1 en 5 graden is dat ingepakt met een sjaal en handschoenen goed te doen.

Ook woensdag zit Nederland nog in de koude lucht, waardoor het maximaal 3 graden Celsius. Het weerbeeld laat daarbij een mix van wolken en zon zien en lokaal komt nog een winterse bui tot ontwikkeling. De wind blijft overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort uit noordelijke richtingen.
 
Dat blijft in de nacht van woensdag op donderdag zo, met een minimumtemperatuur van 3 graden onder nul en weinig wind. Donderdag begint met veel mist en in de noordelijke kustgebieden nog enkele buien met natte sneeuw. Gedurende de dag lost de mist op en blijft het droog met een zonnetje.

De koude lucht blijft tot zeker in het komend weekend in onze regio bivakkeren. Donderdag kan het mogelijk opnieuw gaan sneeuwen. Overdag ligt de maximumtemperatuur rond 3 graden Celsius, terwijl het in de nachten 1 à 2 graden kan gaan vriezen, zeker als er brede opklaringen zijn. Vanaf vrijdag is daarbij vaak een mix van wolken, zon en een aantal winterse buien.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html

Zie het overzicht van de weerstations meteo-gouda.nl/weerstations-k


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.