Mozaiek Wonen, Ron de Haas

Afscheid na zeven vette of magere jaren?

Bijdrage Ron de Haas, directeur/bestuurder van Mozaïek Wonen en opvolger Anne ter Steege | Na 7 jaar met plezier als directeur-bestuurder gewerkt te hebben, kijk ik kort terug op deze periode. Waren het 7 vette of juist 7 magere jaren? De start was zonder meer mager; de verhuurdersheffing was net ingevoerd en onze nieuwbouw werd op een laag pitje gezet. Ook de organisatie moest krimpen. Dit is in de loop van de tijd wel wat veranderd. We hebben uiteindelijk veel meer nieuwbouw kunnen realiseren dan destijds gedacht. Ook hebben we miljoenen kunnen investeren in het verder verduurzamen van woningen. Dus je kunt stellen dat het 7 vette -  of liever gezegd - mooie jaren waren voor Mozaïek Wonen.

Maar geldt dit ook voor onze huurders. Woningzoekenden moesten steeds langer wachten op een woning. Kortom, de schaarste aan sociale huurwoningen is schrikbarend toegenomen en huurders kunnen vanwege stijgende koopprijzen moeilijk doorstromen naar een koopwoning. Al die opgaven komen nu op het bordje van mijn opvolger Anne ter Steege. Ik ben ervan overtuigd dat zij zich hier samen met de collega’s van Mozaïek Wonen vol voor zal inzetten.

Hiermee beëindig ik mijn laatste column. In de loop van de tijd heb ik heel wat columns geschreven en soms ook reacties ontvangen. Hartelijk dank voor uw belangstelling al die jaren! Ik wens u nog vele jaren woonplezier in onze woningen.

mozaik wonen anne ter steege ron de haas.jpg

Anne vertelt: ‘Dank je wel Ron! Wie bij een woningcorporatie werkt, houdt van een uitdaging, dat blijkt ook uit de mooie terugblik van Ron. Die uitdagingen zijn de reden dat ik graag terugkeer in de woningbouwsector. Dan denk ik aan de schaarste op de woningmarkt - de sociale huurwoningen in het bijzonder, de vraagstukken rondom urgentie, maar ook de leefbaarheid en kwetsbare doelgroepen. Die vragen om aandacht. Niet specifiek van mij, maar van corporaties in het algemeen en van de mensen die daar iedere dag met hart en ziel aan werken.

En ik hou van uitdagingen. Helemaal als ik die aan kan gaan met betrokken en enthousiaste mensen. Mijn eerste indruk bevestigt mijn vermoeden dat ik hiervoor bij Mozaïek Wonen aan het juiste adres ben. Ik kijk ernaar uit om te starten!’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.