Mozaiek Wonen, Ron de Haas

Afscheid na zeven vette of magere jaren?

Bijdrage Ron de Haas, directeur/bestuurder van Mozaïek Wonen en opvolger Anne ter Steege | Na 7 jaar met plezier als directeur-bestuurder gewerkt te hebben, kijk ik kort terug op deze periode. Waren het 7 vette of juist 7 magere jaren? De start was zonder meer mager; de verhuurdersheffing was net ingevoerd en onze nieuwbouw werd op een laag pitje gezet. Ook de organisatie moest krimpen. Dit is in de loop van de tijd wel wat veranderd. We hebben uiteindelijk veel meer nieuwbouw kunnen realiseren dan destijds gedacht. Ook hebben we miljoenen kunnen investeren in het verder verduurzamen van woningen. Dus je kunt stellen dat het 7 vette -  of liever gezegd - mooie jaren waren voor Mozaïek Wonen.

Maar geldt dit ook voor onze huurders. Woningzoekenden moesten steeds langer wachten op een woning. Kortom, de schaarste aan sociale huurwoningen is schrikbarend toegenomen en huurders kunnen vanwege stijgende koopprijzen moeilijk doorstromen naar een koopwoning. Al die opgaven komen nu op het bordje van mijn opvolger Anne ter Steege. Ik ben ervan overtuigd dat zij zich hier samen met de collega’s van Mozaïek Wonen vol voor zal inzetten.

Hiermee beëindig ik mijn laatste column. In de loop van de tijd heb ik heel wat columns geschreven en soms ook reacties ontvangen. Hartelijk dank voor uw belangstelling al die jaren! Ik wens u nog vele jaren woonplezier in onze woningen.

mozaik wonen anne ter steege ron de haas.jpg

Anne vertelt: ‘Dank je wel Ron! Wie bij een woningcorporatie werkt, houdt van een uitdaging, dat blijkt ook uit de mooie terugblik van Ron. Die uitdagingen zijn de reden dat ik graag terugkeer in de woningbouwsector. Dan denk ik aan de schaarste op de woningmarkt - de sociale huurwoningen in het bijzonder, de vraagstukken rondom urgentie, maar ook de leefbaarheid en kwetsbare doelgroepen. Die vragen om aandacht. Niet specifiek van mij, maar van corporaties in het algemeen en van de mensen die daar iedere dag met hart en ziel aan werken.

En ik hou van uitdagingen. Helemaal als ik die aan kan gaan met betrokken en enthousiaste mensen. Mijn eerste indruk bevestigt mijn vermoeden dat ik hiervoor bij Mozaïek Wonen aan het juiste adres ben. Ik kijk ernaar uit om te starten!’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.