Afvalbrengstation aan Goudkade is deze week gesloten

Het afvalbrengstation aan de Goudkade is deze week gesloten. De tijd wordt gebruikt om een nieuwe toegangsweg naar het toekomstige Ecopark aan te leggen. Daarmee werd dit weekeinde al begonnen. Het afvalbrenstation gaat op zaterdag 3 december weer open. 

maak gouda duurzaam ecopark.jpg

Op de bovenstaande foto zie je waar het Goudse Ecopark komt. De contouren voor de nieuwe milieustraat liggen er al. Het Ecopark komt naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Bij Cyclus wordt al veel afval gebruikt als nieuwe grondstof, maar dat kan nog veel beter. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar vele grondstoffen worden hergebruikt.

Om het Ecopark verder gestalte te geven is de milieustraat in Gouda van 28 november tot en met 2 december gesloten. In deze week werkt de gemeente Gouda aan een nieuwe toegangsweg voor het toekomstige Ecopark. Op 3 december is de milieustraat weer open voor bezoekers.

ecopark goudkade.jpg

Ecopark aan de Goudkade

Op het nieuw te verschijnen Ecopark aan de Goudkade wordt de mogelijkheid gecreëerd voor kleinschalige circulaire bedrijvigheid. Dit biedt een ieder de mogelijkheid op deze rustige maak/werkplaats je start-up of circulaire project verder ontwikkelen. Naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade zal een nieuwe milieustraat verschijnen, het Ecopark. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar hergebruik leidend is.

Maakplek

Zo wordt nagedacht over de mogelijkheid van een kringlooppunt, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt reparaties kunnen uitvoeren. Onder het bordes worden ruimtes gecreëerd voor bedrijvigheid. Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor circulaire start-ups of duurzame ondernemers voor een kleinschalige ‘maakplek’ van hun bedrijvigheid.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.