Voedselbank Gouda

AH-inzamelingsactie levert 511 kratten voor Voedselbank Gouda op

De inzamelingsdagen bij vier AH-vestigingen in Gouda en Moordrecht (vrijdag 3 en zaterdag 4 februari) zijn een groot succes geworden. In totaal zijn er 511 kratten met producten aan de cliënten van de Goudse Voedselbank gedoneerd. De bestelbussen van de voedselbank moesten beide dagen af en aan rijden bij de filialen.  

Vrijwilligers

De producten werden in de Goudse Voedselbank door de vrijwilligers direct na aankomst gesorteerd voor opslag in de koelcel, de vriescel of de voorraadruimte voor lang houdbare producten. Donderdag en vrijdag zal een groot gedeelte van deze producten aan de cliënten van de voedselbank worden meegegeven. De rest zal de komende weken uitgedeeld worden. 

Gezien het sterk toenemend aantal cliënten kan de Goudse Voedselbank de ingezamelde producten zeer goed gebruiken. Inmiddels maken zo’n 365 huishoudens gebruik van de Goudse Voedselbank. Hierbij zijn cliënten van Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven inbegrepen.

Empathisch vermogen

De Goudse Voedselbank dankt de vier deelnemende Albert Heijn-filialen, haar gulle klanten en de 45 voedselbankvrijwilligers, die het deze twee dagen weer mogelijk hebben gemaakt. "Het prachtige resultaat toont aan dat de klanten van Albert Heijn over een groot empathisch vermogen beschikken en daadwerkelijk honger in hun eigen stad willen bestrijden, met name bij de (ongeveer) 330 schoolgaande kinderen, waar de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in het bijzonder op gericht was", aldus een woordvoerder van de Voedselbank.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.