Voedselbank Gouda

AH-inzamelingsactie levert 511 kratten voor Voedselbank Gouda op

De inzamelingsdagen bij vier AH-vestigingen in Gouda en Moordrecht (vrijdag 3 en zaterdag 4 februari) zijn een groot succes geworden. In totaal zijn er 511 kratten met producten aan de cliënten van de Goudse Voedselbank gedoneerd. De bestelbussen van de voedselbank moesten beide dagen af en aan rijden bij de filialen.  

Vrijwilligers

De producten werden in de Goudse Voedselbank door de vrijwilligers direct na aankomst gesorteerd voor opslag in de koelcel, de vriescel of de voorraadruimte voor lang houdbare producten. Donderdag en vrijdag zal een groot gedeelte van deze producten aan de cliënten van de voedselbank worden meegegeven. De rest zal de komende weken uitgedeeld worden. 

Gezien het sterk toenemend aantal cliënten kan de Goudse Voedselbank de ingezamelde producten zeer goed gebruiken. Inmiddels maken zo’n 365 huishoudens gebruik van de Goudse Voedselbank. Hierbij zijn cliënten van Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven inbegrepen.

Empathisch vermogen

De Goudse Voedselbank dankt de vier deelnemende Albert Heijn-filialen, haar gulle klanten en de 45 voedselbankvrijwilligers, die het deze twee dagen weer mogelijk hebben gemaakt. "Het prachtige resultaat toont aan dat de klanten van Albert Heijn over een groot empathisch vermogen beschikken en daadwerkelijk honger in hun eigen stad willen bestrijden, met name bij de (ongeveer) 330 schoolgaande kinderen, waar de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in het bijzonder op gericht was", aldus een woordvoerder van de Voedselbank.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.