Loetje

Alleen bij Loetje parkeren om er te eten

Mensen mogen alleen bij restaurant Loetje, aan de burgemeester Lucasselaan in Reeuwijk, hun auto parkeren om er te eten, niet om alleen een drankje te drinken. En zeker niet om alleen een rondje Reeuwijkse Plassen te doen. Zo heeft de Raad van State deze week besloten. Dit om verkeersoverlast te voorkomen.

De Raad van State heeft de protesten van omwonenden afgewezen. De uitspraak is een tegenvaller voor de omwonenden die tegen de woningbouw- en Loetjeplannen in verzet kwamen. Zij lieten een eigen verkeers- en parkeeronderzoek uitvoeren waaruit bleek dat er veel meer bezoekers op Loetje afkomen dan het aantal waarvan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Loetje zelf uitgaan.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, in oktober vorig jaar, hamerden de tegenstanders erop dat de weg naar het restaurant veel te smal is om het vele bezoekersverkeer veilig aan te kunnen. De bezwaarmakers vonden verder dat Loetjes-uitbater te weinig parkeerplaatsen bij het restaurant heeft aangelegd.

Alle verkeers- en parkeeronderzoeken van Loetje en de gemeente gaan uit van bezoekers die wat gaan eten bij Loetje. Als het daarbij blijft, dan past het allemaal net qua verkeers- en parkeerdruk aan de Elfhoevenplas. Zo vindt ook de Raad van State. Restaurant Loetje en de bewoners van acht geplande huizen aan de Elfhoevenplas in Reeuwijk kunnen derhalve opgelucht ademhalen. 

In de uitspraak staat overigens niet, wie dit gaat controleren en of zo'n beperking eigenlijk wel kan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.