Loetje

Alleen bij Loetje parkeren om er te eten

Mensen mogen alleen bij restaurant Loetje, aan de burgemeester Lucasselaan in Reeuwijk, hun auto parkeren om er te eten, niet om alleen een drankje te drinken. En zeker niet om alleen een rondje Reeuwijkse Plassen te doen. Zo heeft de Raad van State deze week besloten. Dit om verkeersoverlast te voorkomen.

De Raad van State heeft de protesten van omwonenden afgewezen. De uitspraak is een tegenvaller voor de omwonenden die tegen de woningbouw- en Loetjeplannen in verzet kwamen. Zij lieten een eigen verkeers- en parkeeronderzoek uitvoeren waaruit bleek dat er veel meer bezoekers op Loetje afkomen dan het aantal waarvan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Loetje zelf uitgaan.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, in oktober vorig jaar, hamerden de tegenstanders erop dat de weg naar het restaurant veel te smal is om het vele bezoekersverkeer veilig aan te kunnen. De bezwaarmakers vonden verder dat Loetjes-uitbater te weinig parkeerplaatsen bij het restaurant heeft aangelegd.

Alle verkeers- en parkeeronderzoeken van Loetje en de gemeente gaan uit van bezoekers die wat gaan eten bij Loetje. Als het daarbij blijft, dan past het allemaal net qua verkeers- en parkeerdruk aan de Elfhoevenplas. Zo vindt ook de Raad van State. Restaurant Loetje en de bewoners van acht geplande huizen aan de Elfhoevenplas in Reeuwijk kunnen derhalve opgelucht ademhalen. 

In de uitspraak staat overigens niet, wie dit gaat controleren en of zo'n beperking eigenlijk wel kan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.