Loetje

Alleen bij Loetje parkeren om er te eten

Mensen mogen alleen bij restaurant Loetje, aan de burgemeester Lucasselaan in Reeuwijk, hun auto parkeren om er te eten, niet om alleen een drankje te drinken. En zeker niet om alleen een rondje Reeuwijkse Plassen te doen. Zo heeft de Raad van State deze week besloten. Dit om verkeersoverlast te voorkomen.

De Raad van State heeft de protesten van omwonenden afgewezen. De uitspraak is een tegenvaller voor de omwonenden die tegen de woningbouw- en Loetjeplannen in verzet kwamen. Zij lieten een eigen verkeers- en parkeeronderzoek uitvoeren waaruit bleek dat er veel meer bezoekers op Loetje afkomen dan het aantal waarvan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Loetje zelf uitgaan.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, in oktober vorig jaar, hamerden de tegenstanders erop dat de weg naar het restaurant veel te smal is om het vele bezoekersverkeer veilig aan te kunnen. De bezwaarmakers vonden verder dat Loetjes-uitbater te weinig parkeerplaatsen bij het restaurant heeft aangelegd.

Alle verkeers- en parkeeronderzoeken van Loetje en de gemeente gaan uit van bezoekers die wat gaan eten bij Loetje. Als het daarbij blijft, dan past het allemaal net qua verkeers- en parkeerdruk aan de Elfhoevenplas. Zo vindt ook de Raad van State. Restaurant Loetje en de bewoners van acht geplande huizen aan de Elfhoevenplas in Reeuwijk kunnen derhalve opgelucht ademhalen. 

In de uitspraak staat overigens niet, wie dit gaat controleren en of zo'n beperking eigenlijk wel kan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.