Advertorial Cinema Gouda

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Cinema Gouda

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Cinema Gouda.

Het film-biggetje Knor is om op te vreten. Figuurlijk natuurlijk, maar eigenlijk draait het verhaal daar ook om. De 9-jarige Babs krijgt voor haar verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, want Knor zet het huishouden op z'n kop door alles onder te poepen. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Ondertussen blijkt opa een verborgen agenda te hebben. Ooit werd hij tijdens een worstenmakerswedstrijd gediskwalificeerd en nu is het tijd voor revanche...

Voor de hele familie

Knor is een inventieve komedie die heel soepel zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken. Halberstad snijdt een maatschappelijk thema aan en legt op kinderniveau uit waar ons voedsel vandaan komt. Het typisch Nederlandse decor levert een feest der herkenning op én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is.

Bekende stemmencast

Jelka van Houten en Henry van Loon hebben elkaar tijdens de opnames leren kennen, een relatie gekregen en zijn inmiddels zelfs ouders geworden. Ook Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Alex Klaasen en Remko Vrijdag zijn in de film te horen.

Stop-motion

Een stop-motionfilm bestaat uit heel veel foto’s van een voorwerp dat steeds iets verplaatst wordt. Hierdoor ontstaat beweging. Dit is een hele tijdrovende klus, want er gaan tientallen foto’s in een paar seconden film.

Tickets

Knor is nu te zien in Cinema Gouda. Kijk voor de tijden en tickets op https://www.cinemagouda.nl/film/knor


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.