Advertorial Cinema Gouda

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Cinema Gouda

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Cinema Gouda.

Het film-biggetje Knor is om op te vreten. Figuurlijk natuurlijk, maar eigenlijk draait het verhaal daar ook om. De 9-jarige Babs krijgt voor haar verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, want Knor zet het huishouden op z'n kop door alles onder te poepen. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Ondertussen blijkt opa een verborgen agenda te hebben. Ooit werd hij tijdens een worstenmakerswedstrijd gediskwalificeerd en nu is het tijd voor revanche...

Voor de hele familie

Knor is een inventieve komedie die heel soepel zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken. Halberstad snijdt een maatschappelijk thema aan en legt op kinderniveau uit waar ons voedsel vandaan komt. Het typisch Nederlandse decor levert een feest der herkenning op én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is.

Bekende stemmencast

Jelka van Houten en Henry van Loon hebben elkaar tijdens de opnames leren kennen, een relatie gekregen en zijn inmiddels zelfs ouders geworden. Ook Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Alex Klaasen en Remko Vrijdag zijn in de film te horen.

Stop-motion

Een stop-motionfilm bestaat uit heel veel foto’s van een voorwerp dat steeds iets verplaatst wordt. Hierdoor ontstaat beweging. Dit is een hele tijdrovende klus, want er gaan tientallen foto’s in een paar seconden film.

Tickets

Knor is nu te zien in Cinema Gouda. Kijk voor de tijden en tickets op https://www.cinemagouda.nl/film/knor


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.