Gert Visser

Amateurs

‘Vitesse en RKC uitgeschakeld door amateurs’, ‘Heerenveen voorkomt blamage tegen amateurs’, ‘ ADO ontsnapt tegen amateurs’.  Zomaar drie koppen uit de media over uitslagen van bekerwedstrijden die vorige week gespeeld werden.  

Spelers van clubs van lager niveau dan de Eredivisie en de KKD worden op de sportpagina’s steevast ‘amateurs’ genoemd. Hoezo? Spelers uit de tweede, derde, vierde divisie en vaak ook op lager niveau tekenen heuse overeenkomsten en ontvangen prima vergoedingen. 

Volgens Wikipedia is een ‘amateur’ iemand die een die een vaardigheid, een hobby of een ander ambacht op een niet-professionele basis en onbetaald uitoefent.

Een amateurvoetballer is iemand die een of twee keer met zijn voetbalvrienden traint en op zaterdag een wedstrijd speelt. Na de wedstrijd lappen de spelers 5 euro in de kantine, kopen een kratje bier en hebben een gezellige derde helft. De contributie wordt gewoon betaald omdat je lid bent van jouw club. 

Kortom, op naar een andere definitie van ‘amateur’. Of gewoon de klasse noemen waar die ‘amateurclub’ acteert. 

Column Gert Visser

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.