ChristenUnie Gouda

Anna van Popering nieuwe Goudse wethouder voor ChristenUnie

De ChristenUnie Gouda schuift in de coalitie-onderhandelingen fractievoorzitter Anna van Popering naar voren als kandidaat wethouder. Zo heeft de partij woensdag bekend gemaakt. Van Popering volgt daarmee haar partijgenoot Corine Dijkstra op die na vijfenhalf jaar wethouderschap de Goudse politiek verlaat. Van Popering is nu nog advocaat-partner bij Bos Van Eck Advocaten uit Gouda en is bezig aan haar derde termijn als raadslid. 

Anna van Popering-Kalkman was de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de ChristenUnie Gouda voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Zo werd hiervoor dinsdagavond 24 maart 2021 tijdens de Algemene Leden Vergadering van de ChristenUnie gekozen.

Van Popering-Kalkman (37) is de afgelopen 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie in Gouda en inmiddels ook fractievoorzitter en lijsttrekker. In de gemeenteraad is zij actief als voorzitter van de Agendacommissie, en als voorzitter van de commissie Samenleving en de Raadsbrede werkgroep Gouda 750. Verder zet zij zich ook in voor de viering van Gouda 750 als lid van de Stuurgroep Gouda 750. In de gemeenteraad is zij woordvoerder op het gebied van onder meer financiën, veiligheid, lokale economie, kunst en cultuur en onderwijs. onderwijs, economie, cultuur en schuldhulpverlening.

Van Popering is een geboren Goudse (1983). Zij is getrouwd, moeder van twee kinderen en werkt in het dagelijks leven als advocaat arbeids- en ondernemingsrecht bij Bos Van Eck Advocaten in Gouda. Als advocaat adviseert ze  ondernemers en particulier op het gebied van arbeids- en contractenrecht. Daarnaast is zij ook actief als voorzitter van de Geschillencommissie van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Het bestuur van ChristenUnie Gouda is content dat Van Popering zich kandidaat heeft gesteld voor het wethouderschap : “Als bestuur zijn we ontzettend blij dat Anna onze kandidaat-wethouder is. Zij is zeer gedreven en enthousiast en heeft ook veel inhoudelijke bagage waardoor zij het geluid van de ChristenUnie geloofwaardig kan uitdragen.”

Van Popering zelf is ook zeer verheugd met haar voordracht: “De liefde voor Gouda is er bij mij met de paplepel in gegoten. Daarnaast ben ik al vanaf mijn middelbare schooltijd politiek actief. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik mij de afgelopen 9 jaar als raadslid van Gouda heb mogen inzetten.”

Van Popering-Kalkman volgde als lijstrekker van ChristenUnie Gouda Theo Krins op die zich na afloop van de laatste raadsperiode niet opnieuw verkiesbaar stelde. Krins was sinds 2007 is lid van de gemeenteraad waarin hij sinds 2014 tot 2022 de rol van fractievoorzitter voor de ChristenUnie vervulde.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!