ChristenUnie Gouda

Anna van Popering nieuwe Goudse wethouder voor ChristenUnie

De ChristenUnie Gouda schuift in de coalitie-onderhandelingen fractievoorzitter Anna van Popering naar voren als kandidaat wethouder. Zo heeft de partij woensdag bekend gemaakt. Van Popering volgt daarmee haar partijgenoot Corine Dijkstra op die na vijfenhalf jaar wethouderschap de Goudse politiek verlaat. Van Popering is nu nog advocaat-partner bij Bos Van Eck Advocaten uit Gouda en is bezig aan haar derde termijn als raadslid. 

Anna van Popering-Kalkman was de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de ChristenUnie Gouda voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Zo werd hiervoor dinsdagavond 24 maart 2021 tijdens de Algemene Leden Vergadering van de ChristenUnie gekozen.

Van Popering-Kalkman (37) is de afgelopen 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie in Gouda en inmiddels ook fractievoorzitter en lijsttrekker. In de gemeenteraad is zij actief als voorzitter van de Agendacommissie, en als voorzitter van de commissie Samenleving en de Raadsbrede werkgroep Gouda 750. Verder zet zij zich ook in voor de viering van Gouda 750 als lid van de Stuurgroep Gouda 750. In de gemeenteraad is zij woordvoerder op het gebied van onder meer financiën, veiligheid, lokale economie, kunst en cultuur en onderwijs. onderwijs, economie, cultuur en schuldhulpverlening.

Van Popering is een geboren Goudse (1983). Zij is getrouwd, moeder van twee kinderen en werkt in het dagelijks leven als advocaat arbeids- en ondernemingsrecht bij Bos Van Eck Advocaten in Gouda. Als advocaat adviseert ze  ondernemers en particulier op het gebied van arbeids- en contractenrecht. Daarnaast is zij ook actief als voorzitter van de Geschillencommissie van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Het bestuur van ChristenUnie Gouda is content dat Van Popering zich kandidaat heeft gesteld voor het wethouderschap : “Als bestuur zijn we ontzettend blij dat Anna onze kandidaat-wethouder is. Zij is zeer gedreven en enthousiast en heeft ook veel inhoudelijke bagage waardoor zij het geluid van de ChristenUnie geloofwaardig kan uitdragen.”

Van Popering zelf is ook zeer verheugd met haar voordracht: “De liefde voor Gouda is er bij mij met de paplepel in gegoten. Daarnaast ben ik al vanaf mijn middelbare schooltijd politiek actief. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik mij de afgelopen 9 jaar als raadslid van Gouda heb mogen inzetten.”

Van Popering-Kalkman volgde als lijstrekker van ChristenUnie Gouda Theo Krins op die zich na afloop van de laatste raadsperiode niet opnieuw verkiesbaar stelde. Krins was sinds 2007 is lid van de gemeenteraad waarin hij sinds 2014 tot 2022 de rol van fractievoorzitter voor de ChristenUnie vervulde.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.