Antoniuscollege Gouda

Antoniuscollege ontvangt Erasmus+ accreditatie!

Het Antoniuscollege heeft de Erasmus+ accreditatie ontvangen. De Erasmus+ accreditatie is een erkenning voor organisaties die hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationale plannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag gaan.

Schoolpartners

Sinds 2016 begeleiden enthousiaste docenten geïnteresseerde leerlingen met de uitvoering van deze internationale projecten, samen met een van de buitenlandse schoolpartners. Samen werken deze partners aan doelen die vastgesteld zijn op de ontwikkelingsagenda 2015-2030 van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn vertaald naar duurzaamheidsvraagstukken die op de school leven, de zogenaamde ‘global challenges’.

Global challenges

Met deze ‘global challenges’ wil de school kennis over internationale vraagtukken ontwikkelen, maar ook Erasmus+ projecten ervaringen uitwisselen en bijdragen aan oplossingen. Alle leerlingen worden hierbij betrokken en de resultaten worden tijdens de maand van de wereldburgerschap met de hele school gedeeld.

Welke vraagstukken leven er in de wereld?

De school wil met deze accreditatie verder bouwen aan haar doel: Internationalisering en wereldburgerschap in de komende vier jaar in alle leerroutes (tweetalig onderwijs, Technasium en breed) geïntegreerd en herkenbaar laten zijn. Coördinator internationalisering Marijke Verbree: “Wij willen ons profileren als een school die leerlingen opleidt als burgers die begrijpen en zich bewust zijn van de vraagstukken en uitdagingen waar de wereld voor staat. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij met andere nationaliteiten communiceren, in teamverband kunnen werken en open staan voor andere gewoonten en culturen”.

Ondersteund door Europese Unie

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de ontwikkeling van leerlingen en docenten door internationale uitwisselingsprogramma’s. Zo kunnen zij kennis en ervaring op doen in binnen- en buitenland en via onderzoek deze kennis en vaardigheden verder uitbouwen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 08:00

Help de gemeente om mensen te helpen met geldproblemen

De gemeente Gouda helpt inwoners die moeite hebben met rondkomen, betalingsproblemen of schulden hebben. Deze hulp kan van levensbelang zijn, en het moet dus goed werken. Daarom heeft de gemeente jouw hulp nodig! 

Sport en recreatie gisteren 21:00

Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Ontdek het zelf tijdens het open weekend

Ga je voor BBB - Buik Billen Benen of voor CDA - Cardio Douchen Afdrogen? Misschien heb je meer met PVV - Poweryoga Voor Vrienden, ben je toe aan D66 - Dag66 zonder spierpijn of heb je zin in CU - Cappuccino Uurtje? Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Van spanning tot ontspanning: het kan er allemaal. Ontdek het zelf tijdens het open weekend van SportCity Gouda.

Opinie gisteren 20:00

Communiceren

Er was ergens een klusje te doen. Er moest onkruid getrokken worden in een buurtje. Maar hoe gingen we dat aanpakken?

Opinie gisteren 18:45

Kwaliteit van de Kleiweg heeft impuls nodig

Tijdens de bestuursvergadering van de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers Gouda (SBG) op 13 september  hebben we gesproken over de kwaliteit van de Kleiweg. We ontvangen meerdere signalen vanuit de ondernemers en de centrummanager dat de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van deze zeer belangrijke winkelstraat een impuls nodig heeft.