Antoniuscollege Gouda

Antoniuscollege ontvangt Erasmus+ accreditatie!

Het Antoniuscollege heeft de Erasmus+ accreditatie ontvangen. De Erasmus+ accreditatie is een erkenning voor organisaties die hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationale plannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag gaan.

Schoolpartners

Sinds 2016 begeleiden enthousiaste docenten geïnteresseerde leerlingen met de uitvoering van deze internationale projecten, samen met een van de buitenlandse schoolpartners. Samen werken deze partners aan doelen die vastgesteld zijn op de ontwikkelingsagenda 2015-2030 van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn vertaald naar duurzaamheidsvraagstukken die op de school leven, de zogenaamde ‘global challenges’.

Global challenges

Met deze ‘global challenges’ wil de school kennis over internationale vraagtukken ontwikkelen, maar ook Erasmus+ projecten ervaringen uitwisselen en bijdragen aan oplossingen. Alle leerlingen worden hierbij betrokken en de resultaten worden tijdens de maand van de wereldburgerschap met de hele school gedeeld.

Welke vraagstukken leven er in de wereld?

De school wil met deze accreditatie verder bouwen aan haar doel: Internationalisering en wereldburgerschap in de komende vier jaar in alle leerroutes (tweetalig onderwijs, Technasium en breed) geïntegreerd en herkenbaar laten zijn. Coördinator internationalisering Marijke Verbree: “Wij willen ons profileren als een school die leerlingen opleidt als burgers die begrijpen en zich bewust zijn van de vraagstukken en uitdagingen waar de wereld voor staat. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij met andere nationaliteiten communiceren, in teamverband kunnen werken en open staan voor andere gewoonten en culturen”.

Ondersteund door Europese Unie

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de ontwikkeling van leerlingen en docenten door internationale uitwisselingsprogramma’s. Zo kunnen zij kennis en ervaring op doen in binnen- en buitenland en via onderzoek deze kennis en vaardigheden verder uitbouwen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniƫl Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!