Martin Hendriksma
Advertorial Boeken

Auteur Martin Hendriksma in Literair Café in De Goudse Schouwburg

Na schrijvers als Saskia Goldsmidt, Susan Smit en Lale Gül, verwelkomt De Goudse Schouwburg op zondag 24 maart de auteur Martin Hendriksma in het kader van Literair Café. Dit evenement, waarbij prominente schrijvers centraal staan en hun inzichten delen over actuele onderwerpen of recent verschenen boeken, wordt gehouden in nauwe samenwerking met boekhandel Paagman en Bibliotheek Gouda.

Hendriksma is bij het grote publiek bekend van zijn vijfdelige tv-series "Langs de kust" en "Langs de Rijn" (NPO2),  die hij samen met Huub Stapel presenteerde.

Hij zal op deze middag spreken over zijn nieuwste boek "Het geheim van Bols", dat in februari 2024 werd  uitgebracht. De Friese schrijver en journalist belicht in zijn werk niet alleen boeiende verhalen, maar biedt ook diepgaande inzichten in actuele thema's die de maatschappij vormgeven. 

De kaartverkoop voor deze inspirerende lezing is reeds gestart. Bezoekers kunnen hun tickets rechtstreeks  aanschaffen via de officiële website van De Goudse Schouwburg, telefonisch via het nummer 085 – 239 1501 en bij de Tickets & Servicebalie aan de Boelekade 67.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.