René van Maanen, fotograaf Gerrit de Heus

Autisme is soms ook best wel erg mooi om te hebben

Het was gisteren 2 april. Het was wereld autisme dag. Vandaag 3 april, is mijn dochter jarig. Ze is 18 jaar geworden en weet al bijna 8 jaar dat ze autisme heeft.

Ze schreef gisteren het volgende: Autisme is niet alleen vervelend om te hebben, Autisme is soms ook best wel erg mooi om te hebben. Mensen met autisme hebben vaak oog voor details en kunnen vaak veel of zelfs alles onthouden van wat ze gezien of gehoord hebben. Bovendien kunnen ze vaak geweldig goed focussen. Ze geeft vaak aan wat ze nodig heeft en wat ze wel kan en wat niet. Het is dan prettig als mensen daar rekening mee kunnen houden.

Het is fijn als mensen met mij rekening houden op bijvoorbeeld de volgende manieren: minder herrie maken, wat zachter praten helpt daar bijvoorbeeld bij.

Ook: Als een persoon met autisme in z'n eentje zit, hem of haar erbij betrekken, dan durft de persoon vaak ook te praten. Vaak is het moeilijk voor iemand met autisme om een gesprek te beginnen.

Bij Webburo Spring voor websites, webshops en vindbaarheid doen we al deze dingen. Niet alleen omdat het om mensen met autisme gaat, maar vooral omdat iedereen met deze regels een fijnere werkomgeving heeft. Zonder werkdruk komen de mooiste ideeën naar boven.

Heb je meer tips voor me? Geef het door.

René van Maanen

Webburo Spring
Wilhelmina van Pruisenlaan 147
2807 KH Gouda

W: www.webburo-spring.nl
E: info@webburo-spring.nl
T: 0182-20 50 20
M: 06-4266 1564

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.