De Goudse Schouwburg, Wendy van Bree
Advertorial Theater

Avondje theater? Dit is het programma In De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Agenda De Goudse Schouwburg

zondag 19 mei 2024 14u30
Beuk! (4+) Kim van Zeben en Rogier in 't Hout Familievoorstelling
Locatie Kleine Zaal Tickets
Een slapstickcomedy vol achtervolgingen, vrolijke gevechten en vriendschap uit onverwachte hoek Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. 

woensdag 22 mei 2024 20u00
Pia Douwes Master Class Toneel
Locatie Grote Zaal Tickets
Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

woensdag 22 mei 2024 20u30
Andries Tunru en Hendrikx Beperkt Houdbaar Cabaret
Locatie Kleine Zaal Laatste kaarten
Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ’t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over! Na het -drie keer op rij!- winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op.

donderdag 23 mei 2024 20u00
Jacob Derwig en Abke Haring Panic Room Toneel
Locatie Grote Zaal Tickets
Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je de ander wel verlossen uit de donkerte of alleen jezelf?

zaterdag 25 mei 2024 20u00
Crazy Piano’s 25 jaar jubileumshow Muziek
Locatie Grote Zaal Laatste kaarten
25 jaar Crazy Pianos! Dat vraagt om een feestelijke jubileumshow. Daarom komen de zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos naar het theater met een spetterend jubileum-meezingprogramma. Bereid je voor op een muzikale achtbaan met de allergrootste meezingers.

zaterdag 25 mei 2024 20u30
Trio Peter Beets Muziek
Locatie Kleine Zaal Tickets
Eén ding is zeker: een concert met Peter Beets is nooit saai. Beets zoekt graag de muzikale grenzen op en is hierin zowel verbindend, inspirerend als uitdagend. Zijn weergaloze passie zorgt voor een besmettelijke chemie voor zowel muzikant als luisteraar. Om op dit niveau te kunnen spelen zoekt hij zijn medespelers en repertoire met zorg uit.

zondag 26 mei 2024 20u00
Van der Laan & Woe NG Cabaret
Locatie Grote Zaal Wachtlijst
Voor deze voorstelling is het niet meer mogelijk je op de wachtlijst te plaatsen. Ook de wachtlijst is vol. Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit.  Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

maandag 27 mei 2024 20u00
Seizoenspresentatie 24-25 Eigen Productie
Locatie Grote Zaal Tickets
Er spelen t/m juni nog een hoop mooie voorstellingen dit theaterseizoen, maar wij zijn ook alweer druk bezig voor seizoen 2024-2025. Het programma is rond en we hebben weer een prachtig, gevarieerd en vol programma samengesteld met (inter)nationaal gevestigde namen, nieuw talent, eigen producties en meer.

dinsdag 28 mei 2024 20u00
Rust en Vreugd (naar Hendrik Groen) Toneel
Grote Zaal Tickets 
Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Emma – een glansrol voor Doris Baaten – is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’.

dinsdag 28 mei 2024 20u00
Express Yourself: Rappers Siggy & D1Ns Panelgesprek
Kleine Zaal Gratis
Check dit! De Goudse Schouwburg en gro-up organiseren weer Express Yourself! Het is een serie workshops en masterclasses die speciaal zijn bedacht voor jongeren zoals jij. 

woensdag 29 & donderdag 30 mei 2024 20u00
Pieter Derks Ja, leuk Cabaret
Grote Zaal Wachtlijst
Pieter Derks komt met een nieuwe voorstelling, dus dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. 

vrijdag 31 mei 2024 20u00
Panama Pictures The Man Who fell from the sky Dans
Grote Zaal Tickets
Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere. Wat rest ons nu?  

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.