Sven van Beek

Bal wel of niet over de lijn? Sven van Beek blij: 'Niet weer de wereld over'

Was de bal wel of niet over de lijn? Dat was de grote vraag die na de eredivisiewedstrijd sc Heerenveen-Ajax (3-2) zorgde voor onbegrip en opluchting. Recordhouder eigen doelpunten en Gouwenaar Sven van Beek opgelucht: 'Niet weer de wereld over'.

De bal ging in de slotminuut richting het Friese doel en was, op het moment dat Pawel Bochniewicz hem wegwerkte, niet volledig over de doellijn. Tenminste, zo oordeelde de grensrechter aan de zijlijn. De VAR in Zeist kon uit verschillende camerabeelden geen bewijs vinden dat het wel een doelpunt was. En dus kwam er geen gelijkmaker van Ajax en bleef het bij een overwinning voor Heerenveen: 3-2. Zie verder Wel of niet over de lijn? Onbegrip bij Ajax, Van Beek blij: 'Niet weer de wereld over' (nos.nl)

Sven van Beek stelt eigen doelpunten-record scherper

Sc Heerenveen-verdediger Sven van Beek heeft zondag 26 september 2021 in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn achtste eigen doelpunt gemaakt in de Eredivisie. Daarmee is hij de speler die in de Nederlandse competitie het vaakst zijn eigen doelman passeerde. De oud-speler van Feyenoord en Willem II had het negatieve record sinds mei 2021 al alleen in handen.

Het ongelukkige moment met de Gouwenaar Van Beek gebeurde in de 66e minuut in het Abe Lenstra Stadion. Hij was net iets eerder bij de bal dan FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel en wilde terugspelen op keeper Xavier Mous, maar die miste de bal. Zo werd het 0-3 voor de bezoekers.

 

Zie hier de zeven eigen doelpunten op een rijtje: https://nos.nl/video/2379044-nieuw-eredivisierecord-de-zeven-eigen-goals-van-sven-van-beek

Op 1 mei 2021 maakte Van Beek namens Willem II zijn zevende eigen doelpunt en daarmee werd hij alleen recordhouder. Sinds 17 februari 2019 stond hij op zes en daarmee evenaarde hij Marilia, oud-verdediger van Sparta Rotterdam en VVV-Venlo. In dienst van Feyenoord schoot hij die middag op bezoek bij FC Groningen zijn zesde eigen goal binnen.

Eerder maakte Van Beek namens Feyenoord eigen doelpunten tegen ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, Excelsior en sc Heerenveen. Bij liefst vijf van zijn zes eigen treffers voor Feyenoord werd Kenneth Vermeer gepasseerd.

Van Beek debuteerde in 2013

De Braziliaan Marilla speelde van 1996 tot 2002 in de Eredivisie en was louter voor Sparta actief. Van Beek debuteerde in 2013 voor Feyenoord op Eredivisie-niveau.

Opvallend is dat Van Beek pas drie keer in het goede goal scoorde in de Eredivisie en de laatste keer is al vijf jaar geleden. Hij maakte er twee voor Feyenoord in het seizoen 2015/2016 en één in de jaargang 2014/2015.

Geschiedenisboeken

Sven van Beek ging op 1 mei 2021 de geschiedenisboeken van de Eredivisie in. De mandekker van Willem II, die gehuurd wordt van Feyenoord, maakte tegen FC Utrecht zijn 7e eigen goal uit zijn carrière en dat is een record! Van Beek deelde het negatieve record tot dit weekeinde met Marilia, oud-verdediger van Sparta Rotterdam en VVV-Venlo.

Van Beek kopte tegen FC Utrecht de bal op lullige wijze achter z'n eigen doelman Arijanet Muric. Dat was de 2-0 in die wedstrijd. Van Beek was er dan ook op voorbereid dat hij daar na de wedstrijd naar gevraagd zou worden. Hij vertelde wat er gebeurde bij de hoekschop waaruit hij de bal zijn eigen doel in kopte. "Ik zie 'm komen en als je het duel niet aangaat, zeggen ze daar weer wat van. Nu valt 'ie weer ongelukkig. Ik weet het: het is de zevende keer, het is leuke tv, maar mij boeit het niet heel veel. Ik lig er zeker niet wakker van."

Wat hij eraan zou kunnen doen, kon hij voor de camera van ESPN niet vertellen. "Kon ik het maar, dan had ik het ook niet gedaan. Het is pure pech. Meer kan ik er ook niet van maken. Het gebeurt, maar ik blijf er steeds positief in staan. Natuurlijk is het niet leuk, maar verder was dit een goede wedstrijd van mezelf. Dit was ongelukkig. Ik zag dat ze het duel niet konden winnen, wilde helpen en deed dat verkeerd, simpel."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid