Bandleden spreken publiek aan op storende gesprekken tijdens concert

Bij veel concerten is het tegenwoordig normaal dat mensen luidruchtig (met elkaar) praten in plaats van aandachtig luisteren naar de muziek. Bandleden van Bauke Bakker en The Soul Cages stoorden zich hier zondagmiddag aan bij hun concert in De Theaterbakkerheij. De geirriteerde bandleden spraken de sprekende toehoorders hier dan ook op aan. En dat gebeurt niet vaak.

Met name basgitarist Sebastiaan van Olst stoorde zich hier zichtbaar en hoorbaar aan. Temeer daar Bauke Bakker (drummer, leadzanger en leider van de band) nog voor het nummer het publiek hierop aangesproken had. "Mensen, we gaan het een paar nummers rustig aan doen met een paar gevoelige nummers. Het is prima dat jullie met elkaar willen bespreken dat je een goed weekeinde en goede vakantie hebt gehad en de week met elkaar willen doornemen, maar wacht daar nog even mee."

Een deel van het publiek negeerde die oproep en bleef respectloos door de muziek babbelen. Ook door de 'stille'  gevoelige nummers door. En dat beviel met name Van Olst niet. "Voor ons maakt het eigenlijk niet zoveel uit dat het publiek door onze nummers heen praat. Het gaat er met name om dat het niet zo leuk is voor degenen die naar de nummers willen luisteren."

Van Olst kreeg van de meeste bezoekers van het concert na zijn interruptie een luid applaus. Behalve dan van degenen die zich aangesproken voelden.

ZoGouds hoort/leest graag van jullie wat jullie hiervan vinden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.