Oscar Lima Fotografie

Banenmarkt voor anderstaligen en met arbeidsbeperking

WSP Midden-Holland houdt deze week twee banenmarkten in het Huis van de Stad gericht op werkzoekenden in de Goudse regio. Op dinsdag 27 en donderdag 29 juni. De eerste is speciaal voor Arabisch, Oekraïens en Engels sprekende inwoners die willen werken. De tweede voor mensen die zelf een arbeidsbeperking ervaren en daardoor geen werk kunnen vinden.

Mismatch

Een baan vinden, het lijkt zo simpel. Er is krapte op de arbeidsmarkt, vier vacatures op één werkzoekende en koppen als ‘geen personeel aan te slepen’. Hoe kan het dan dat er in Nederland ruim een miljoen mensen nog steeds geen baan hebben, terwijl ze dat wel willen? Dat is de mismatch op de arbeidsmarkt waarin werkgevers zoeken tot ze een ons wegen, maar de juiste kandidaat maar niet gevonden krijgen. De banenmarkt van WSP Midden-Holland biedt hier een oplossing voor. 

Sabrina van den Hoek en Jacqueline van der Spoel van WSP Midden-Holland houden samen met hun collega’s Samira Chbabi en Halima Hamotakhchi twee banenmarkten op dinsdag 27 en donderdag 29 juni. De eerste is speciaal voor Arabisch, Oekraïens en Engels sprekende inwoners die willen werken. De tweede voor mensen die zelf een arbeidsbeperking ervaren en daardoor geen werk kunnen vinden. “Behalve voor mensen uit Gouda is deze banenmarkt bedoeld voor inwoners uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Van 10u00 ‘s ochtends tot 13u00 ‘s middags kunnen zij het Huis van de Stad binnenlopen om in gesprek te gaan met misschien wel hun toekomstige werkgevers.”

Omgekeerde wereld

Onder meer de werkgevers Facilicom Buitengewoon, Cyclus, Dachser, McDonalds, Motopp, Saamo, TaxiCoach, DDD Personeel, Trixxo en Herenbos staan er met kraampjes om de werkzoekenden warm te maken om bij ze te komen werken. De omgekeerde wereld als je het vergelijkt met de reguliere manier van werven waarbij je een brief en cv stuurt en dan maar af moet wachten tot je uitgenodigd wordt. “Hoe kun je nou zien wat voor persoon iemand is als je alleen afgaat op een papiertje?”, stelt de organisatie. “Daarom doen wij het anders en laten we de werkgevers hun best doen om in de smaak te vallen bij de werkzoekende.”

Je kunt je online aanmelden op www.wspmiddenholland.nl. Ga naar evenementen en klik op de banenmarkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.