Fairtrade Gouda
Advertorial Fairtrade Gouda

Basisscholieren volgen lessen over cacao en eerlijke handel

Leerlingen van drie Goudse basisscholen maakten onlangs een denkbeeldige wereldreis langs plekken op aarde waar cacao vandaan komt.

Eerlijke prijs

Die plekken troffen zij aan in winkels en horeca waar volop chocolade te verkrijgen was.

Ondertussen leerden die scholieren hoe die chocola van cacao wordt gemaakt op een eerlijke manier. Dat wil zeggen op een wijze die vooral een eerlijke prijs oplevert voor de boeren die de cacao produceren.

Deelnemende ondernemers waren Olala, Brownies & Downies en Miss Nice Banana. Deelnemende scholen waren de Prinses Julianaschool, de Ridderslag en Het Avontuur (speciaal onderwijs).

Voordat ze onder begeleiding van leerkrachten of ouders en vrijwilligers van Fairtrade Gouda op stap gingen, kregen ze het nodige te horen over cacao en eerlijke handel. Dat gebeurde in de openbare bibliotheek.

Op de foto leerlingen van de Ridderslag bij Olala.


Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.