Rinus Lasschuyt Fotografie

Beeld in beeld (10)

In Gouda staat een grote variëteit aan kunstwerken die een lange periode beslaat en zijn vaak onlosmakelijk deel van het stadsbeeld. De Goudse fotograaf Rinus Lasschuyt brengt ze bij elkaar op zijn website. ZoGouds brengt in deze rubriek bij regelmaat een beeld in beeld.

Beeld wordt gebruikt als verzamelbegrip voor sculpturen, standbeelden, installaties, gedenktekens en overige kunstwerken. Soms staan beelden ergens op een plein of iets verscholen tussen het groen in een park. Diverse historisch beelden zijn op of tegen de gevels van gebouwen bevestigd. In de naoorlogse wijken zijn diverse beelden bij scholen geplaatst.

Eind jaren tachtig kwamen door een legaat van de weduwe van oud-burgemeester James diverse kunstwerken in de openbare ruimte en gaf het de aanzet tot het ontstaan van de Goudse Beeldenroute. Helaas zijn diverse beelden in de route niet meer aanwezig. De beelden zijn op de website van Rinus Lasschuyt gegroepeerd naar de gebieden: Binnenstad, Oost, West en Noord. Foto's staan in de volgende pagina's:

​- Beelden
Gevelstenen
Herdenkingsmonumenten
Tegeltableaus en (baksteen)
mozaïeken

Regelmatig worden nieuwe foto's toegevoegd.
 
beeld in beeld vogelvlucht goudse verzekeringen rinus lasschuyt.jpg
 

Vogelvlucht

Beeld 'Vogelvlucht' van Jef Wishaupt van een gestileerde zwaluw uit 2000. De zwaluw is onderdeel van het logo van de Goudse Verzekeringen en staat op het Bouwmeesterplein.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.