Advertorial Muziek

Beiaardier carillon Sint Janstoren opent eerste editie Goudse Popweek

Beiaardier Boudewijn Zwart opent op vrijdag 28 juni van 12u00 tot 13u00 vanaf het carillon van de Sint Janstoren feestelijk de eerste editie van de Goudse Popweek. Tijdens dit bijzondere uur zullen verschillende nummers weerklinken over de stad Gouda, gespeeld op het carillon van de iconische toren.

Stokje over

De opening wordt verzorgd door stadsbeiaardier Boudewijn Zwart die met zijn muzikale talenten een unieke bijdrage levert aan dit nieuwe evenement. Met deze samenwerking neemt de Goudse Popweek het stokje over van het geliefde evenement Gouda bij Kaarslicht, dat in 2022 na 67 edities een einde maakte aan de samenwerking.

 “De samenwerking met de beiaardier zorgt voor een prachtige start van wat een jaarlijks hoogtepunt moet worden. We zijn trots om met de Goudse Popweek een nieuw hoofdstuk in de culturele agenda van Gouda te openen”, aldus Marcel Kamphuis van Stichting Culturele Verrassingen.

Muzikale energie

Van 28 juni tot en met 7 juli staat Gouda bol van muzikale energie, want dan vindt de eerste editie van de Goudse Popweek plaats. Georganiseerd door Stichting Culturele Verrassingen, belooft deze week een unieke ervaring te worden waarin Gouda haar rijke muzikale erfgoed viert en lokale talenten in de schijnwerpers zet.

De Goudse Popweek wordt mogelijk gemaakt door o.a. Innovatiefonds Gouda, Gouda op de Kaart en Popunie Zuid-Holland.


Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:43

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.