Gemeente Gouda

Bekende gezichten in Goudse Sportraad

Gouda heeft vanaf nu een Sportraad: een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college en de gemeenteraad over grote vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Ze kijkt daarbij vanuit verschillende invalshoeken: verenigingen, individuele sporters en commerciële sportorganisaties. Maar ook vanuit andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. 

De 8 leden kwamen vorige week voor het eerst bij elkaar en maakten kennis met wethouder Michiel Bunnik, die de Sportraad ziet als een “hele mooie en belangrijke aanvulling voor de Goudse sport”.

De komst van de Sportraad ontstond in het najaar van 2018 toen in de gemeenteraad de motie ‘Stem van de Sporter’ werd aangenomen. Sindsdien werd met SPORT●GOUDA, de Vereniging van Goudse Sportorganisaties (VGSO) en diverse andere betrokkenen gewerkt aan een manier waarop die ‘stem van de sporter’ beter gehoord zou kunnen worden. De Goudse Sportraad is daar het resultaat van.

Sportwethouder Michiel Bunnik: “Met SPORT●GOUDA als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid en nu de Goudse Sportraad, hebben we een ijzersterke basis om sport en bewegen de komende jaren verder te ontwikkelen in Gouda. Tijdens de coronapandemie hebben we gezien hoe belangrijk dit onderwerp is, ook steeds meer voor andere sectoren en beleidsdoelstellingen. Daarom is het heel goed dat er nu een adviesorgaan is dat vanuit een brede blik naar het belang van sport en bewegen kijkt, de gemeente wijst op relevante ontwikkelingen en kritisch meeleest en meedenkt.”

Samenstelling

De Goudse Sportraad bestaat uit de volgende 8 personen: Ruud Broekhuizen, Kim Middendorp – Meister, Eva van der Zanden - Van Groningen, Hassan Ouahabi, Annejan Alberts, Paul Schermers, Sabine Mul en Wilma Neefjes. De 8 kwamen uit de bus als meest geschikt na een wervingscampagne en een gespreksronde die gevoerd werd door een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie. Allemaal zijn ze Gouwenaar en zijn in hun dagelijks leven volop bezig met sport en bewegen, beroepsmatig en/of als vrijwilliger.

Vervolg

De Sportraad start de komende periode met het voeren van kennismakingsgesprekken om zo een compleet beeld te krijgen van de sport in Gouda. Ze gaat zichzelf bekend maken via verschillende (sociale) media en gaat aan de slag met het maken van een planning van relevante thema’s waarover ze advies wil gaan uitbrengen.

Meer over de Sportraad is te lezen op www.goudsesportraad.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.