Advertorial Evenementen

Bekijk Gouda in het verleden in virtual reality

Tijdens Open Monumentendag in Gouda op zaterdag 9 september staan er drie grote schermen in de Agnietenkapel op de Nieuwe Markt 100. Op deze schermen worden in 'een loop' digitale reconstructies getoond van hoe Gouda er de afgelopen eeuwen uit zag; een bijzondere kijkervaring waarbij je via deze schermen letterlijk rond kijkt in het verleden.

verleden geschiedenis hoornbrug 1350.jpg

Terug in de tijd kan misschien niet echt, maar wel in Virtual Reality. Zo zie je de omgeving rond het jaar 1100, als er nog een kasteelheuvel is. En het Gouda van vóór de stadsbranden, wanneer alle huizen nog van hout zijn. Of neem een kijkje bij de verdwenen Potterspoort. Of in het beruchte Rampjaar 1672.

verleden geschiedenis Potterspoort 1675.jpg

Historicus Theo Pronk neemt je in een speedlezing om 11u00 en 13u00 mee in de geschiedenis. Hoe reconstrueer je het verleden eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat veranderde er in Gouda? En wat bleef?

Je kunt ook zelf in het verleden rondkijken. Download de gratis app Canals5D en bezoek de plekken in de stad. 

In Gouda staan er ter plekke ook VR-kijkers voor een nóg mooiere kijkervaring.

Wil je liever online kijken? Ga naar www.canals5D.nl

 


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.