Goudse Kamermuziek Concerten

Beleef het Concert Gouda 750 en Wonder van Gouda

Beleef op Open Monumentendag 2022, zaterdagavond 10 september om 20u00 het Concert Gouda 750 en Wonder van Gouda in de Goudse Sint-Jan. De Stichting Goudse Kamermuziek Concerten viert in samenwerking met de Stichting Goudse Sint-Jan op Open Monumentendag 2022 het 750ste jaar van Gouda met het feestelijke Concert Gouda 750 in de Goudse Sint-Jan. Op het programma staan klassieke topstukken geliefd bij jong en oud!

Wil je horen hoe de forellen vrolijk spetterend door de Goudse grachten glijden, de leeuw statig het plein op paradeert, de olifanten dansen, de schildpadden sloffen op de cancan of neurie je mee met de wereldberoemde melodie van de stervende zwaan.
 
Na Schubert’s vrolijke Forellenkwintet kun je in de aanloop naar Het Carnaval der Dieren genieten van het dubbelconcert dat Mozart schreef voor twee piano’s en orkest. Op speelse wijze zullen de pianisten elkaar flink uitdagen op beide Fazioli concertvleugels in navolging van Wolfgang Mozart en zijn zeer begaafde zusje “Nannerl” die samen furore maakten met hun wonderlijk inventieve samenspel.

Programma

F. Schubert
Forellenkwintet in A Majeur D667
W.A. Mozart 
Dubbelconcerto voor twee piano’s in Es Majeur KV365
C. Saint-Saëns
Het Carnaval der Dieren
  
Uitgevoerd door:
Maiko Inoué, Michaël Mannes (piano)
Shirly Laub, Olivier Piguet (viool)
Tony Nys (altviool)
Johannes Burghoff (cello)
Adrien Tyberghein (contrabas)
Léonore Frommlet (fluit)
Sophie Piéret (clarinet)
Koen Plaetinck (percussie)
Berneja Voskamp (verteller)

Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje gezamenlijk na te genieten van deze ongetwijfeld feestelijke en muzikale avond te midden van de unieke kunstschatten van de Goudse Sint-Jan.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.goudsekamermuziekconcerten.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.