Benoeming Wouter Kolff als Commissaris van de Koning goedgekeurd

De benoeming van Wouter Kolff als nieuwe Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland is officieel goedgekeurd door de Ministerraad.

mainImage

Mooie boek

Drie weken geleden droegen de leden van Provinciale Staten de huidige burgemeester van Dordrecht voor als opvolger van Jaap Smit, die op 1 september stopt. De benoeming is pas officieel als de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de aanbeveling overneemt, iets wat vrijwel altijd gebeurt. De 47-jarige Kolff wordt officieel benoemd door koning Willem-Alexander.

Jaap Smit maakte afgelopen najaar bekend dat hij op 1 september 2024 afscheid neemt, een kleine anderhalf jaar voordat zijn tweede ambtstermijn zou aflopen. De CDA'er is sinds 2014 de CdK in Zuid-Holland. 

"Ik prijs mij gelukkig met deze goede opvolger", zegt Smit over de VVD'er Wouter Kolff. "Ik geef hem graag op 1 september het ‘mooie boek’ door dat ik in de afgelopen ruim tien jaar heb mogen ‘lezen’."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.