Bestuurder dodelijk ongeval N207 had zeven keer teveel alcohol in bloed

De 22-jarige man uit Gouderak die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de N207, had zeven keer de maximale hoeveelheid alcohol in zijn bloed toen hij de auto bestuurde. 

Mis

De man bleek een alcoholpromillage van 1,39 milligram te hebben. Dit is zeven keer teveel. Een beginnend bestuurder mag niet meer rijden met 0,2 promille alcohol in zijn bloed.

Vrijdag 19 op zaterdag 20 januari op de N207 bij Gouda ging het mis in de nacht. De auto belandde in een sloot langs de weg. Een 22-jarige vrouw uit Gouda kwam om het leven. Een andere inzittende raakte gewond.

Politie zoekt camerabeelden en getuigen dodelijk ongeval N207

De politie is nog altijd op zoek naar camerabeelden en getuigen van het dodelijke ongeval op de Schoonhovenseweg (N207) in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag. Bij het ongeluk kwam een 22-jarige vrouw uit Gouda om het leven. De bestuurder, een 22-jarige man uit Gouderak, werd aangehouden en later weer vrijgelaten. Hij zit nu weer vast. 

Rijgedrag

Vanwege ‘nieuwe informatie over het rijgedrag van verdachte’, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM wil niet zeggen wat deze nieuwe informatie inhoudt. Volgens verhalen in het Goudse zou de verdachte veel te hard en onder invloed van alcohol en drugs hebben gereden. Daarbij zou zijn rijbewijs al een jaar geleden zijn afgepakt. Het OM wil en kan dat niet bevestigen.

Hulp

De politie vraagt nu om de hulp in verband met het ernstige verkeersongeval op de N-207 richting Gouda, dat plaatsvond in de vroege uren van zaterdag 20 januari 2024.
 
De politie zoekt camerabeelden waarop verkeer is waar te nemen uit de volgende gebieden en tijden:
01:45 - 02:10 uur: Locaties: Kattendijk, Dorpsstraat, Lange rol, en De Snip.
03:05 - 03:23 uur: Locaties: Snip, Kranepoort, Essendreef, Dorpsstraat, Middelblok, Gouderakse brug, N-207 en de Verbindingsas.
 
Heb jij camerabeelden van deze locaties en tijdstippen waarop verkeer te zien is? Jouw beelden kunnen cruciaal zijn in het onderzoek.

Oproep voor Getuigen

De politie zoekt getuigen die iets opvallends hebben gezien⁠ tussen 03u10 en 03u23 in de omgeving van de `Snip, Kranepoort, Dorpsstraat, Middelblok, N-207 en de Verbindingsas`. ⁠
 
Neem contact op met de politie via 0900-8844 als je informatie hebt. "Je medewerking kan van groot belang zijn. Deel dit bericht alstublieft!", zo vraagt de politie.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.