Advertorial Maak Gouda Duurzaam

BeterBoompje past helemaal bij duurzame kerst

Nederlanders maken steeds vaker duurzame keuzes. Toch zetten we in Nederland ieder jaar nog zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat. “Dat moet toch anders”, vinden Mariëlle Bijlsma, Lucia Zavaglia en Trees van der Gun en zo kwamen zij in contact met BeterBoompje. Dit initiatief van BeterBoompje maakt het makkelijk en leuk om te kiezen voor een duurzame kerstboom die na de feestdagen terug in de grond wordt geplant.

Gouda doet dit jaar voor het eerst mee als pick-up locatie. "We hopen dat veel Gouwenaars een duurzame kerstboom verkiezen boven een wegwerpexemplaar."

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee opties: een boom mét of zonder kluit in verschillende maten. De bomen met kluit worden na gebruik terug geplant. En voor ieder BeterBoompje zonder kluit worden er twee nieuwe biologische babyboompjes aangeplant in het BeterBoompje Kerstbomenbos in Leusden.

Wil jij ook een duurzame kerstboom?

Bestel je duurzame BeterBoompje via www.beterboompje.nl en haal hem 3 of 10 december op bij STADSKANT, Stationsplein 8 te Gouda. In januari mag je de boom weer inleveren zodat hij terug geplant kan worden in het bos. Bestellen kan tot uiterlijk 4 dagen voor de pick-up dag.

Groene hippe pop-up store speciaal voor de feestdagen

De Plek waar je niet om heen kan als je een uniek, kunstzinnig cadeau zoekt uit de regio gemaakt van hergebruikte materialen. Bij STADSKANT verkopen 25 kunstenaars 6 weken lang hun mooiste werk voor onder de kerstboom of voor de Sint.

Voor koffie, thee, chocolademelk met Italiaans lekkers kan je ook bij de pop-up store terecht.

De pop-up store is open vanaf 17 november tot en met 24 december. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u00-17u00.

Meer info www.stadskant.com


Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 17:21

Gunter Demnig plaatst laatste twee van in totaal 389 Stolpersteine

Na 14 jaar is dinsdag het project afgerond dat Soesja Citroen in 2010 begon. Gunter Demnig plaatste de laatste twee Stolpersteine op De La Reylaan 24 voor Siegfried Seemann en op Bogen 63 voor Herman Salomon Hamburger. Sinds 2010 zijn er in Gouda 389 van deze ‘struikelstenen’ geplaatst. Tijdens de oorlogsjaren werden 389 joodse stadsgenoten vermoord. Met deze laatste twee Stolpersteine is voor ieder van hen een gedenkplaats gecreëerd. 

Advertorial Film vandaag 13:05

Stichting Culturele Verrassingen komt weer met een verrassing

Stichting Culturele Verrassingen van Marcel Kamphuis komt vandaag weer met een verrassing. Samen met Museumhaven Gouda gaat Kamphuis een Drijf-In Bioscoop organiseren met heel veel live-muziek. En wel op 7, 8 en 9 juni rond het IJsselhuis. 

Advertorial Filmhuis Gouda vandaag 12:01

Film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ in Filmhuis Gouda

De film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ is de eerste van drie dit jaar, in de langer lopende reeks films over het slavernijverleden in Filmhuis Gouda. Regisseur Frank Zichem (1945) is woensdag 24 april om 20u00, op de sterfdag van Anton de Kom, in het Filmhuis te gast om zijn documentaire over Anton de Kom toe te lichten.

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.