Gemeente Gouda

‘Bewegen werkt’ deelt eerste certificaten uit

Bewegen Werkt is een programma voor mensen die om verschillende redenen belemmeringen ondervinden bij de stap naar werk, bijvoorbeeld door fysieke of psychologische klachten. Tien deelnemers aan het programma ‘bewegen werkt’ hebben nu hun deelnamecertificaat ontvangen. 

Het programma zet bewegen in als middel om mensen te laten groeien en zichzelf te ontwikkelen. Twee keer in de week komt een groep deelnemers samen. Zij sporten samen, doen spellen samen en gaan in gesprek. Over hoe je samenwerkt, hoe je problemen oplost. Ze leren zichzelf beter kennen in een groep die leuk is en respectvol met elkaar om gaat. Twee deelnemers aan het traject vertellen hoe zij het hebben ervaren.

Patricia “het klikte gewoon heel erg met iedereen”
Patricia (31) moeder van een dochter van drie jaar vertelt: “Ik vond het aan het begin best spannend maar wilde wel meedoen. Ik wilde al langer meer sporten maar dat kwam er maar niet van. Dit traject was een goede stok achter de deur.”

Ook Patricia kijkt positief terug op ‘bewegen werkt’. Ze voelt zich fitter, heeft meer zelfvertrouwen en start nu met een loopbaantraject. Ze is minder alleen en hoopt dat het contact met de andere deelnemers blijft. Het verschil tussen februari en nu? “Ik durf nu meer en voel me fijner en fitter.”

bewegen werkt david certificaat klein.jpg

David voelt zich fijner en fitter
David (41) was ook een van de eerste deelnemers aan het programma en vertelt enthousiast. “Het verschil tussen hoe ik me bij de start voelde in februari en hoe ik me nu voel in mei is enorm. In februari zat ik thuis, kwam weinig buiten en voelde me niet goed. Nu ben ik fitter, ga meer naar buiten, heb nieuwe leuke mensen leren kennen en heb minder pijnklachten.”

Op de vraag wat hij anderen zou adviseren als zij de kans krijgen om mee te doen aan het programma is zijn antwoord zonder aarzeling. “Absoluut doen!”. Dat David ook na het traject nog steeds andere deelnemers ontmoet, is veelzeggend.

Lekker in je vel
Het programma ‘bewegen werkt’ heeft een goede start gemaakt, aldus wethouder van Anna van Popering-Kalkman. “Lekker in je vel zitten, mentaal en fysiek, helpt om de volgende stappen op weg naar werk te zetten. We hopen dat volgende groepen deelnemers hetzelfde plezier en dezelfde steun ervaren als deze eerste groep laat zien.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.