Domus Magnus
Advertorial Gezondheid en welzijn

Bewoners Het Sint Jozefpaviljoen genieten van zorg en locatie

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Magnus aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

sint jozef paviljoen opening burgemeester verhoeve.jpg

Op de foto: Regiomanager en management lid Remco de Vries, chef-kok Ivo Vermaas en burgemeester Pieter Verhoeve heffen het glas op de opening.

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen

Het Sint Jozefpaviljoen is een voormalig ziekenhuis en weeshuis. Het historische pand is getransformeerd tot particuliere woonzorglocatie van Domus Magnus. Op tien minuten wandelen bevindt zich het centrum van Gouda met talloze winkels, restaurants, theaters en musea.

Verzorgingshuis Het Sint Jozefpaviljoen ligt voor de wijk Goudshof. Deze nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel. De zorgvilla zelf beschikt over een ruime, besloten binnentuin met daarin onder meer een moestuin en wandelpaden.

Zorg

Binnen de locaties is er een vaste locatiemanager aanwezig, zij onderhouden het contact met het team, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen, ergotherapeuten, psychologen, fysiotherapeuten en met de mantelzorger.

Domus Magnus biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie. “Onze zorg loopt uiteen van verzorging tot  verpleging en behandeling, afhankelijk van iemands Wlz indicatie”, aldus Esther Visser van Domus Magnus.

34 zorgappartementen

Het Sint Jozefpaviljoen herbergt 34 ruime zorgappartementen, verspreid over drie woonlagen. Het grootste appartement meet ruim 100 m2. Een aantal zorgappartementen beschikt over een eigen buitenruimte. De appartementen zijn gemakkelijk per trap of lift te bereiken.

Elk appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer (of slaapgedeelte), een kitchenette en een luxe badkamer met douche en toilet. Door het hele gebouw is rekening gehouden met het welbevinden van de bewoners. Zo is in iedere badkamer een infrarode warmteplaat ingebouwd. Voordeel daarvan is dat bewoners aangenaam warm blijven na het douchen. De wastafels zijn voorzien van handgrepen.

Er is ook een speciaal energiezuinig, biodynamisch lichtplan gemaakt waarmee daglicht en schemering worden nagebootst. Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Zelfstandig of samen blijven wonen

Er zijn zowel een- als tweepersoons appartementen, uniek binnen de particuliere ouderenzorg is dat partners in de seniorenwoning bij elkaar blijven wonen, ook wanneer er één zorgindicatie is afgegeven. De volledige zorg wordt dan uit handen genomen. Daarnaast mag de partner, wanneer de echtgenoot (zonder indicatie) komt te overlijden, in Het Sint Jozefpaviljoen blijven wonen.

sint jozeflocatie bewoner tv.jpg

Activiteitenprogramma

Er is een breed activiteitenaanbod, waarbij de persoonlijke wensen zoveel mogelijk worden afgestemd op het aanbod. Er zijn wekelijks (klassieke)concerten, creatieve middagen, sport- en spelactiviteiten. Het aanbod is zeer divers, van muziektherapie, bloemschikken, beautymiddagen tot uitstapjes naar musea. Alle locaties beschikken over moderne technologie ter ondersteuning van het activeren van lichaam en geest. Lees hier meer.

Gelijkgestemden

Zelfstandig wonen wordt afgewisseld met doelgroepgerichte activiteiten. Omdat men veelal met gelijkgestemden binnen een particuliere woonzorglocatie verblijft, wordt er onderling sneller contact met de medebewoners gemaakt. Regelmatig ontstaan er vriendschappen door de gedeelde interesse.

Verse maaltijden

Dagelijks kookt een kok verse maaltijden en als de kok een keer vrij is, wordt een plaatselijke traiteur ingeschakeld. Heel soms is er een frietje met snack of Chinees, omdat bewoners dat ook lekker vinden. Familie en/of vrienden, kennissen kunnen altijd blijven eten. Tijdens de maaltijden is er altijd professionele begeleiding van medewerkers, die zorgen voor een aangename sfeer en wanneer gewenst, bieden zij de nodige ondersteuning.

Tijdelijk verblijf

Visser: “In ons zorghotel (herstellingsoord) kunt u tijdelijk bij ons verblijven. Dit kan bijvoorbeeld na een behandeling in het ziekenhuis, als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen of uw mantelzorger op vakantie gaat. Tijdens uw verblijf kunt u rekenen op 24 uur per dag aanwezigheid van verpleging en verzorging.”

Wilt u meer informatie?

Vraag nu vrijblijvend een rondleiding aan op www.domusmagnus.com of bel met 085 064 59 10 en kom de sfeer ervaren.

  • Uniek wonen met zorg in monumentaal pand in Gouda
  • Gevarieerd activiteitenaanbod
  • 24-uurszorg garantie
  • Vanaf €3.900,- per maand

Zie voor nadere informatie: domusmagnus.com/locaties/het-sint-jozefpaviljoen/

 


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.