Raymond Aarsman

Bewoners Regentesseplantsoen zijn pissig over sanitairwagens voor hun deur

Het Bewonersplatform Binnenstad heeft bij de gemeente Gouda bezwaar gemaakt tegen de plaatsing van twee sanitairwagens aan het Regentesseplantsoen. De noodvoorzieningen zijn vorige maand neergezet om de mensen van de pleziervaart te plezieren. Gouda plaatste de wagens in de groenstrook om in en aan de behoeften te voorzien voor de recreanten op het water. Maar de bewoners zijn er absoluut niet blij mee. Het zorgt voor overlast. En het is geen gezicht.

De redenen voor het bezwaar tegen deze locatie noemt het bewonersplatform de volgende punten: Recht tegenover woningen; Midden in het park en doet dus afbreuk aan het pas verfraaide aanzien; Dit is niet de locatie die eerder was gecommuniceerd op 10 maart 2022 en er is een veel beter alternatief voorhanden.

Bij de aanleg van de steigers in de Jaren 90 is er een speciale plek ingericht voor een boot met sanitair voor de pleziervaart. Die plek bestaat nog steeds en bevindt zich in het verlengde van de Herpstraat.

"Kennelijk is er bij het aanleggen van die steigers en de bijbehorende voorzieningen in de jaren 90 wat misgegaan, want nu bleek dat er op de beoogde plek tegenover de Herpstraat, geen aansluiting op het riool was te vinden. Vandaar de ongelukkige plaatsing van deze containers nu ter hoogte van nr 22 aan het Regentesseplantsoen", aldus het bewonersplatform.

Het bewonersplatform rekent er op dat de gemeente zich alsnog zal inspannen om tot een betere 'permanente' sanitairvoorziening voor de pleziervaart te komen. "Wij zullen de Gemeente Gouda hieraan blijven herinneren."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.