Raymond Aarsman

Bewoners Regentesseplantsoen zijn pissig over sanitairwagens voor hun deur

Het Bewonersplatform Binnenstad heeft bij de gemeente Gouda bezwaar gemaakt tegen de plaatsing van twee sanitairwagens aan het Regentesseplantsoen. De noodvoorzieningen zijn vorige maand neergezet om de mensen van de pleziervaart te plezieren. Gouda plaatste de wagens in de groenstrook om in en aan de behoeften te voorzien voor de recreanten op het water. Maar de bewoners zijn er absoluut niet blij mee. Het zorgt voor overlast. En het is geen gezicht.

De redenen voor het bezwaar tegen deze locatie noemt het bewonersplatform de volgende punten: Recht tegenover woningen; Midden in het park en doet dus afbreuk aan het pas verfraaide aanzien; Dit is niet de locatie die eerder was gecommuniceerd op 10 maart 2022 en er is een veel beter alternatief voorhanden.

Bij de aanleg van de steigers in de Jaren 90 is er een speciale plek ingericht voor een boot met sanitair voor de pleziervaart. Die plek bestaat nog steeds en bevindt zich in het verlengde van de Herpstraat.

"Kennelijk is er bij het aanleggen van die steigers en de bijbehorende voorzieningen in de jaren 90 wat misgegaan, want nu bleek dat er op de beoogde plek tegenover de Herpstraat, geen aansluiting op het riool was te vinden. Vandaar de ongelukkige plaatsing van deze containers nu ter hoogte van nr 22 aan het Regentesseplantsoen", aldus het bewonersplatform.

Het bewonersplatform rekent er op dat de gemeente zich alsnog zal inspannen om tot een betere 'permanente' sanitairvoorziening voor de pleziervaart te komen. "Wij zullen de Gemeente Gouda hieraan blijven herinneren."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.