Theo Krins
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Bezoekers Duurzame markt behoorlijk prijsbewust

Bezoekers aan de Duurzame Markt in de St.Janskerk die deelnamen aan het raadspel van boodschappen zijn behoorlijk prijsbewust. 

Ze moesten de totaalprijs raden van 10 door Plus Van den Boogaard in Korte Akkeren beschikbaar gestelde fairtrade boodschappen (er waren ook niet-fairtrade artikelen). De meeste deelnemers zaten daar maar één of twee euro naast. Er was ook een inzender (Nienke van Liempt) die er maar 49 cent naast zat.

Maar de absolute winnaar is Martha de Keizer van de Hoge Gouwe. Zij berekende het totaalbedrag op €26,14 terwijl het €26,26 was. Zij zat er dus maar 0,12 eurocent naast. ,,Ik had niet gedacht dat ik zó prijsbewust was.” 

Martha schonk haar pakketje boodschappen aan de Voedselbank; ook de niet-fairtrade boodschappen (allemaal beschikbaar gesteld door Plus Korte Akkeren) gaan naar de Voedselbank.


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.