Joop van Hout

Bijzonder transport uitgesteld: wegen rond Julianasluis niet afgesloten

Veel automobilisten uit Gouda West zijn vanmorgen wellicht vroeg(er) uit bed gestapt om de file bij de Julianasluis voor te zijn. Beide bruggen van de Julianasluis zouden donderdagmorgen namelijk worden geopend voor een bijzonder transport. Hierdoor kon het verkeer tussen 06u45 en 07u15 de brug niet gebruiken om de Julianasluis te passeren. Maar je voelt hem al aankomen, dat transport ging niet door en is uitgesteld.

"We hebben het inhijsen van het noordelijk brugdek van de Schipholbrug uitgesteld vanwege verwachte windstoten. En daarmee ook het transport van de val van de Schipholbrug", zo verklaarde een woordvoerder van Rijkswaterstaat donderdagmiddag. "Wanneer het transport wel jullie kant op komt, is nog niet bekend. Zodra we het weten, laten wij het weer weten..."

Val Schipholbrug

Het gaat hier om een bijzonder transport van Van der Wees Pontons. Het bedrijf verscheept de val van de Schipholbrug: een nieuwe brugklep, die 436 ton weegt.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.