Living Well Goverwelle

Biljarters en denksporters De Hoog verhuizen naar pand Living Well Goverwelle

Een goede lezer en verstaander had het de afgelopen weken tussen de regels door van de berichtgevingen van ZoGouds wellicht al geconcludeerd: de biljarters en denksporters van centrum De Hoog verhuizen naar het pand van Living Well Goverwelle.

Rechtbank

De biljarters en denksporters van De Hoog Biljart & Bridge Centrum Gouda moeten uit het pand aan de Nieuwe Gouwe O.Z. En dit jaar nog. Zo kreeg ZoGouds te horen. De eigenaar wil het pand commercieel gaan verhuren. Eigenlijk moesten de (denk)sporters er al uit. Maar via de rechtbank hebben ze dat kunnen uitstellen tot aan de zomer. 

vastgoed de hoog nieuwe gouwe oz.JPG

Handen in het haar

De biljarters en denksporters zaten enige tijd in ongewisse en met de handen in het haar. Maar met hulp van onder meer de gemeente Gouda hebben de biljarters en denksporters inmiddels een andere locatie gevonden om hun sport te blijven beoefenen. Dat is dus het pand van Living Well Goverwelle.

Living Well sluit vestiging in Goverwelle

Vorige week maakte ZoGouds bekend dat Living Well Gouda haar vestiging in Goverwelle sluit. Dat gebeurt per 17 maart. Per 1 april moet het pand leeg zijn en worden opgeleverd. De honderden leden en zes medewerk(st)ers die er nu sporten en werken wordt gevraagd naar de vestigingen Van Reenensingel Bloemendaal en de XL vestiging aan de Keerkring over te stappen. 

De reden van de sluiting is simpel, zo zegt een medewerker van Living Well Goverwelle, gevestigd aan het Middenmolenplein: "De gemeente Gouda heeft een forse huurverhoging doorgevoerd. En we zijn niet in staat die verhoging te betalen."

Volgens de gemeente Gouda ligt dat anders. Een woordvoerder zegt dat Living Well om een huurverlaging had gevraagd. En daarin wilde de gemeente niet meegaan.

Of Living Well op zoek gaat naar een ander onderkomen in Gouda Goverwelle, is bij de medewerker niet bekend.

Living Well heeft ook nog een vestiging in Boskoop in het Westpark.

Verhuizing per 1 april

Biljart- en Denksportcentrum De Hoog verhuist derhalve met heel haar hebben en houwen per 1 april naar Goverwelle. Eerst zal het pand van de nieuwe locatie moeten worden verbouwd. Vervolgens moeten de spullen uit het pand aan de Nieuwe Gouwe O.Z. worden verhuisd. Zo ook de verhuizing van de zware biljarttafels. 

De betrokken verenigingen bezinnen zich op (financiële) acties om de kosten te dragen en te verzachten. Gedacht wordt aan acties om te helpen bij verbouwing en verhuizing, crowdfunding, werven van sponsoren, en het organiseren van diner/dansants, veiling van spullen en een loterij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.