BlijNieuws

BlijNieuws deelt en vermenigvuldigt al tien jaar positiviteit

BlijNieuws bestaat deze week 10 jaar! Tien jaar positiviteit delen en vermenigvuldigen. Zaterdag 25 maart viert BlijNieuws haar verjaardag met een ‘Reis met een glimlach’ langs 18 Stationspiano’s.

BlijNieuws is 21 maart 2013 opgericht als het begin van een nieuwe, positieve lente. En daarmee viert de Goudse stichting BlijNieuws haar 10-jarig bestaan! 10 jaar elke dag positiviteit en glimlachjes verspreiden.

Blij

Want in tegenstelling tot wat we dagelijks in de krant lezen en op het journaal zien (crisis na crisis; oorlog; rampen; dreigingen; conflicten; mensen die elkaar naar het leven staan), is er heleboel nieuws waar je wél blij van wordt! Positieve hartverwarmende initiatieven en berichten. En door die in de spotlight te zetten en te delen via de  kanalen (BN-LinkedIn; BN-Facebook; BN-Insta; BN-Twitter; BN-Spotify), verspreidt BlijNieuws optimisme. Blijheid is universeel: BlijNieuws is daarom niet-politiek, niet-religieus, niet-commercieel).

Inmiddels heeft BlijNieuws zo’n 10.000 volgers en meer dan 930.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen op de site. Komende zaterdag 25 maart gaat BlijNieuws feestelijke haar verjaardag graag met een ieder vieren door een heel speciale reis met een glimlach (in samenwerking met de NS). Meer info hierover op komende vrijdag en zaterdag op BlijNieuws. En voor de degenen die niet kunnen wachten hierbij een eerste link https://lnkd.in/erNafwFt

Negatief nieuws

Negatief nieuws domineert de media, zo stelt Stichting BlijNieuws. De wereld lijkt daardoor somberder en slechter dan hij is. Stichting BlijNieuws publiceert sinds 2013 dagelijks één of meerdere berichten waar je blij van wordt via de website www.blijnieuws.nl, Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram. Maar ook via radio, tv en kranten geeft de stichting positieve berichten door. "Er gebeuren namelijk overal, elke dag, ook positieve dingen waar mensen blij van worden. En wat we aandacht geven, groeit! Wat we lezen, zien en horen bepaalt ons wereldbeeld. Alles op vrijwillige basis en zonder commercieel doel. Geen politieke en religieuze statements", weten Arjan en Gerard van der Veer.

Wat is BlijNieuws? Positieve berichten (filmpjes, teksten, verhalen, artikelen, gedichten, foto’s) waar jijzelf en andere mensen blij van worden, maar die niet-commercieel; niet-religieus; en niet-politiek zijn. Onderwerpen tot nu toe: liefde; blije kunst; saamhorigheid in buurten; hartverwarmende initiatieven; duurzaamheid; zorg voor dieren/de aarde; humor; gelijkheid; deeleconomie; vertrouwen in de mensheid; blije uitvindingen; elkaar helpen; vredesinitiatieven etc.

BlijNieuws is in de lente van 2013 gestart door vier Gouwenaars, maar inmiddels hebben twintig redacteuren uit het hele land zich aan BlijNieuws verbonden. Ze hebben vele volgers. Allemaal mensen die hun dag met een glimlach beginnen. "Positiviteit delen is vermenigvuldigen. Wat we aandacht geven groeit; samen maken we zo een mooiere wereld, want wat we lezen en tot ons nemen bepaalt ons wereldbeeld..." 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.