BlijNieuws

BlijNieuws deelt en vermenigvuldigt al tien jaar positiviteit

BlijNieuws bestaat deze week 10 jaar! Tien jaar positiviteit delen en vermenigvuldigen. Zaterdag 25 maart viert BlijNieuws haar verjaardag met een ‘Reis met een glimlach’ langs 18 Stationspiano’s.

BlijNieuws is 21 maart 2013 opgericht als het begin van een nieuwe, positieve lente. En daarmee viert de Goudse stichting BlijNieuws haar 10-jarig bestaan! 10 jaar elke dag positiviteit en glimlachjes verspreiden.

Blij

Want in tegenstelling tot wat we dagelijks in de krant lezen en op het journaal zien (crisis na crisis; oorlog; rampen; dreigingen; conflicten; mensen die elkaar naar het leven staan), is er heleboel nieuws waar je wél blij van wordt! Positieve hartverwarmende initiatieven en berichten. En door die in de spotlight te zetten en te delen via de  kanalen (BN-LinkedIn; BN-Facebook; BN-Insta; BN-Twitter; BN-Spotify), verspreidt BlijNieuws optimisme. Blijheid is universeel: BlijNieuws is daarom niet-politiek, niet-religieus, niet-commercieel).

Inmiddels heeft BlijNieuws zo’n 10.000 volgers en meer dan 930.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen op de site. Komende zaterdag 25 maart gaat BlijNieuws feestelijke haar verjaardag graag met een ieder vieren door een heel speciale reis met een glimlach (in samenwerking met de NS). Meer info hierover op komende vrijdag en zaterdag op BlijNieuws. En voor de degenen die niet kunnen wachten hierbij een eerste link https://lnkd.in/erNafwFt

Negatief nieuws

Negatief nieuws domineert de media, zo stelt Stichting BlijNieuws. De wereld lijkt daardoor somberder en slechter dan hij is. Stichting BlijNieuws publiceert sinds 2013 dagelijks één of meerdere berichten waar je blij van wordt via de website www.blijnieuws.nl, Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram. Maar ook via radio, tv en kranten geeft de stichting positieve berichten door. "Er gebeuren namelijk overal, elke dag, ook positieve dingen waar mensen blij van worden. En wat we aandacht geven, groeit! Wat we lezen, zien en horen bepaalt ons wereldbeeld. Alles op vrijwillige basis en zonder commercieel doel. Geen politieke en religieuze statements", weten Arjan en Gerard van der Veer.

Wat is BlijNieuws? Positieve berichten (filmpjes, teksten, verhalen, artikelen, gedichten, foto’s) waar jijzelf en andere mensen blij van worden, maar die niet-commercieel; niet-religieus; en niet-politiek zijn. Onderwerpen tot nu toe: liefde; blije kunst; saamhorigheid in buurten; hartverwarmende initiatieven; duurzaamheid; zorg voor dieren/de aarde; humor; gelijkheid; deeleconomie; vertrouwen in de mensheid; blije uitvindingen; elkaar helpen; vredesinitiatieven etc.

BlijNieuws is in de lente van 2013 gestart door vier Gouwenaars, maar inmiddels hebben twintig redacteuren uit het hele land zich aan BlijNieuws verbonden. Ze hebben vele volgers. Allemaal mensen die hun dag met een glimlach beginnen. "Positiviteit delen is vermenigvuldigen. Wat we aandacht geven groeit; samen maken we zo een mooiere wereld, want wat we lezen en tot ons nemen bepaalt ons wereldbeeld..." 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. 

Koningsdag vandaag 13:00

De vlag uit met Koningsdag? Wie doet het nog?

Word Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren.

Advertorial Winkels vandaag 12:00

Klant is Koning VIP-avond bij Diertotaal Utopia in Winkelcentrum Bloemendaal

Diertotaal Utopia heeft iets leuks voor je in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP avonden bij Diertotaal Utopia. Met Koninklijke aanbiedingen. Maak kans op leuke prijzen. Een hapje en drankje. En natuurlijk wat lekkers om mee te nemen voor je huisdier.