Golda Archeologie

Boeken- en platenmarkt Golda dit jaar weer tijdens Keramiekdagen

De Archeologische Vereniging Golda houdt ieder jaar een tweedehands boeken- en platenmarkt om de vereniging financieel te ondersteunen. Afwijkend van andere jaren is de markt voor de tweede keer niet op zaterdag! Ook dit jaar is de gezellige markt in de museumtuin (Achter de Kerk 11) gepland op Hemelvaartsdag 18 mei, tijdens de Goudse Keramiekdagen.  

"We hebben dit jaar al weer veel boeken en platen opgehaald! De meeste boeken en platen kosten €1,- of €2,-, maar we hebben ook een categorie 'bijzondere boeken', die apart geprijsd zijn", aldus een woordvoerder van Golda.

Over Archeologische Vereniging Golda

Golda is een vereniging van amateurarcheologen, die zich sinds de oprichting in 1969 bezighoudt met archeologie in Gouda. In die tijd zijn we veel te weten gekomen over het Goudse verleden. Belangrijke opgravingen vonden onder meer plaats bij het Kasteel van Gouda, bij de Rotterdamse Poort, in de Patersteeg en in de Oostpolder.

Door te graven in het Goudse verleden weten we nu onder andere dat Gouda al in de twaalfde eeuw bestond, ruim een eeuw voordat het stadsrechten kreeg. Ook hebben we veel resten opgegraven van de vele kerkelijke instellingen (kloosters en kapellen) die Gouda rijk was en van de bekende Goudse pijpenindustrie.

Mede als gevolg van de activiteiten van Golda heeft ook de gemeente Gouda steeds meer interesse voor de archeologie gekregen, wat heeft geleid tot de aanstelling van een gemeentelijk archeoloog.

In haar tentoonstellingsgebouw Achter de Kerk 11  toont Golda in samenwerking met Museum Gouda een archeologisch verhaal van Gouda.

Golda maakt deel uit van het Historisch Platform Gouda.

Illustration


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.