Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Bouw De Koploper vordert, oplevering derde kwartaal 2024

Aan de Burgemeester Jamessingel, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor komt nieuwbouwcomplex De Koploper’. Pal aan het spoor en op loopafstand van de stad: een hele centrale plek dus voor Gouwenaars die met de trein reizen en houden van het gemak van het centrum onder handbereik. De bouw vordert. Het pand wordt derde kwartaal 2024 opgeleverd.

Opvallende vorm

Mozaïek Wonen is de ontwikkelaar van De Koploper, waar 156 sociale huurwoningen komen van verschillende afmetingen: vanaf 49m2 tot 83m2. Architect Leon Thier heeft in zijn ontwerp studio’s, twee- en driekamerwoningen ontworpen. Ook heeft het gebouw een nogal opvallende vorm, een U. Daardoor ontstaat er in het ontwerp ruimte voor een mooie binnentuin. Dat wordt straks heerlijk genieten.

Tot nu toe

In heel Nederland en dus ook in Gouda is er veel behoefte aan betaalbare huurwoningen. De Koploper wordt ontwikkeld door Mozaïek Wonen. De woningcorporatie is blij met deze mogelijkheid om haar huurders mooie nieuwe woningen aan te kunnen bieden.

In 2021 is de bestemmingsplanprocedure afgerond. Meerdere keren zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen. De bouw is in december 2022 gestart en naar verwachting wordt het project in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Omdat het hier gaat om een groot aantal woningen, zal Mozaïek Wonen het project gefaseerd opleveren. Zo kunnen alle verhuizingen gestructureerd plaatsvinden. De woningen zullen in de eerste helft van 2024 op WoningNet komen, waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een woning.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.