AS Media

Brand in machinekamer historisch schip in Museumhaven

Op een historisch schip, gelegen in Museumhaven Gouda, is donderdagmiddag rond 12u25 brand ontstaan in de machinekamer. Één van de schippers kreeg te veel rook binnen en moest naar het ziekenhuis.

 

Door de schippers zelf werd het blussen meteen opgestart.

De brandweer werd gealarmeerd. Er werd direct groots ingezet. Vanwege de vrijmarkt die ieder jaar de hele De Raam 'de Oranjeboulevard' bezet houdt met kraampjes en kleedjes met spulletjes was ter plaatse komen enigszins een opdracht.

Maar toen de brandweer uit Gouda en Haastrecht aanwezig waren, konden ze direct overgaan tot het blussen van de brand. Die klus was snel geklaard. De ruimte werd daarop geventileerd.

Één persoon is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De oorzaak van de brand is onbekend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.